Wachten op woensdag
Boek

Wachten op woensdag (2024)/ Nicci French, vertaald [uit het Engels] door Irving Pardoen en Caecile de Hoog

Een 13-jarig meisje treft haar moeder vermoord aan in hun huiskamer in een voorstad van Londen. Psycho-analytica Frieda Klein, nog herstellende van een aanslag op haar leven, wordt stiekem ingeschakeld bij het onderzoek.

Aanwezigheid

Recensie

Als Dora Lennox (13) uit school komt, vindt ze haar moeder vermoord in hun huiskamer in een voorstad van Londen. Hoofdinspecteur Karlsson en rechercheur Yvette Long worden op de zaak gezet, maar hun onderzoek lijkt vast te lopen. Dan vraagt Karlsson stiekem psychoanalytica Frieda Klein, die voor de politie werkte, maar is weggestuurd, eens naar de zaak te kijken. Ze doet een suggestie die blijkt te kloppen. Frieda raakt steeds meer bij de zaak betrokken, terwijl ze nog aan het herstellen is van een aanslag op haar leven en haar relatie met vriend Sandy wil redden. Onder pseudoniem schrijft het Engelse echtpaar Nicci Gerrard (1958) en Sean French (1959) psychologische thrillers. Deze goed vertaalde derde in de serie over psychoanalytica Klein volgt op de bestseller 'Dinsdag is voorbij'. Het spannende verhaal met ijzersterke plot is weer meeslepend, met veel aandacht voor de motieven van herkenbare hoofdpersonen, verrassende wendingen en een verrassend, overtuigend slot. Voorin een detail van de plattegrond van Londen.

Specificaties

Nederlands | 9789026365188 | 496 pagina's

Titel Wachten op woensdag
Auteur Nicci French
Secundaire auteur Irving Pardoen
Type materiaal Boek
Editie Achtentwintigste druk;
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, 2024
Overige gegevens 496 pagina's - plattegrond - 21 cm
Annotatie Eerste druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Anthos, 2013. - (Een Frieda Klein thriller ; dl. 3) - Vertaling van: Waiting for wednesday. - London : Joseph, 2013
ISBN 9789026365188
PPN 439215730
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een Frieda Klein thriller
Boek

Een Frieda Klein thriller (2011-2018)

vol. dl. 3
Uitgeleend
Nicci French