Gevaarlijke gedaantes
Boek

Gevaarlijke gedaantes (2024)/ Katja Brandis, met illustraties van Claudia Carls ; vertaald door Ingrid Vandekerckhove

Tiago (14, ik-persoon) ontdekt dat hij in een tijgerhaai kan veranderen. Daarom gaat hij naar een internaat voor seawalkers, Blue Reef High. Samen met het dolfijnenmeisje Shari en Ella de tijgerpython wordt Tiago op een belangrijke missie gestuurd. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tiago (14, ik-persoon) groeit op bij Johnny, een kennis van zijn ouders. Als hij erachter komt dat hij in zijn tweede gedaante een tijgerhaai is, gaat hij naar Blue Reef High, een middelbare school voor seawalkers in Florida. Hier zijn allemaal mensenkinderen die in waterdieren kunnen veranderen. Hij sluit vriendschap met het dolfijnenmeisje Shari en wordt met haar, tijgerpython Ella en poema Carag gevraagd iemand te zoeken in het moeras die om hulp roept. De toegankelijke taal vertelt veel over de school met zijn leerlingen zonder dat het langdradig wordt. Door deze duidelijke uitleg komt het fantasieverhaal toch geloofwaardig over. De kinderen praten als dierengedaante hetzelfde als in hun mensengedaante. De karakters zullen daarom herkenbaar zijn voor de lezer. Het verhaal wordt af en toe ondersteund door kleine zwart-witillustraties van een haai of dolfijn. Eerste deel van een reeks. De auteur schreef eerder de serie 'Woodwalkers' over landdieren die zich in een mens kunnen transformeren. Verrassend en spannend fantasieverhaal dat van begin tot einde boeit. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044841213 | 291 pagina's

Titel Gevaarlijke gedaantes
Auteur Katja Brandis
Secundaire auteur Claudia Carls ; Ingrid Vandekerckhove
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, 2024
Overige gegevens 291 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - 1e druk Nederlandse uitgave: Alkmaar : Clavis, (c)2021 - Vertaling van: Gefärliche Gestalten. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, 2019. - (Seawalkers)
ISBN 9789044841213
PPN 443358656
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Gedaanteverwisselingen ; Kostschoolleven ; Dieren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Seawalkers
Boek

Seawalkers (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend
Katja Brandis