Madame Jeanette
Boek

Madame Jeanette simpele Surinaamse groenterecepten met pit (2024)/ Raghenie Bhawanie, foodfotografie: Mitchell van Voorbergen ; lifestylefotografie: Raghenie Bhawanie ; eindredactie: Jolanda van der Toorn-Hoekstra

Verzameling van meer dan honderd moderne (groente)gerechten uit de Surinaamse keuken, met familieverhalen en een culinair reisverslag. Met kleurenfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een kookboek met meer dan honderd Surinaamse gerechten, voornamelijk met groenten als hoofdingrediënt. De Surinaamse keuken is een smeltkroes met invloeden uit Afrika, Indonesië, India en China. Dit boek biedt een kijkje in de traditionele Surinaamse keuken om er vervolgens een moderne draai aan te geven met zowel Hollandse als Surinaamse groenten. Het boek bevat naast recepten ook familieverhalen, bijzondere ontmoetingen en een verslag van een culinaire studiereis naar Suriname. Persoonlijk en met enthousiasme geschreven. Met kleurenfoto's van de gerechten en het land. Raghenie Bhawanie is geboren en getogen in Leeuwarden, waar zij een Hindoestaanse opvoeding genoot van haar Surinaamse moeder. Ze is communicatiestrateeg, culinair columnist en receptontwikkelaar.

Specificaties

Nederlands | 9789038812960 | 256 pagina's

Titel Madame Jeanette : simpele Surinaamse groenterecepten met pit
Auteur Raghenie Bhawanie
Secundaire auteur Mitchell van Voorbergen ; Jolanda van der Toorn-Hoekstra
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, 2024
Overige gegevens 256 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789038812960
PPN 438488040
Rubriekscode Suriname 629.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Surinaamse recepten ; Groenterecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Surinaamse keuken