De interessantste plek op aarde
Boek

De interessantste plek op aarde de negentiende eeuw in Parijs ([2024])/ Alec van der Horst

Portret van Parijs in de negentiende eeuw, de hoofdstad van de wereld en een broedplaats voor nieuwe ideeën en bloeiende kunsten. Met speciale aandacht voor iconische Franse schrijvers die hun eigen tijd probeerden te begrijpen en soms te revolutioneren.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 23/11/2024
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. GESCHIEDENIS FRANKRIJK 948.1 HORS

Recensie

Een historisch portret van Parijs in de negentiende eeuw. Het boek biedt een overzicht van deze periode van grote technologische en maatschappelijke veranderingen. Parijs was de hoofdstad van de wereld, een broedplaats voor nieuwe ideeën en een bloeiende kunstwereld, met name die van de literatuur. Iconische schrijvers zoals Victor Hugo, Stendhal, Honoré de Balzac, George Sand en Charles Baudelaire worden belicht, die hun eigen tijd probeerden te begrijpen en soms te revolutioneren. Het boek onderzoekt hoe de cultuur van het negentiende-eeuwse Parijs en haar grootheden nog steeds kunnen inspireren in onze huidige, veranderlijke wereld. Doorwrocht en onderhoudend geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Alec van der Horst is schrijver, filosoof en gids in Parijs. Eerder verscheen van hem 'Stad van ideeën. Een biografie van Parijs'.

Specificaties

Nederlands | 9789401920483 | 253 pagina's

Titel De interessantste plek op aarde : de negentiende eeuw in Parijs
Auteur Alec van der Horst
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Omniboek, [2024]
Overige gegevens 253 pagina's - 23 cm
Annotatie Met bibliografie, literatuuropgave
ISBN 9789401920483
PPN 442330944
Rubriekscode Frankrijk 948.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Parijs; Cultuurgeschiedenis; 19e eeuw ; Schrijvers; Frankrijk; 19e eeuw ; Hugo, Victor ; Stendhal ; Balzac, Honore de ; Sand, George ; Baudelaire, Charles
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Frankrijk (Parijs)