Hoogbegaafd, nou én?
Boek

Hoogbegaafd, nou én? ontdek-boek over hoogbegaafdheid ([2024])/ Wendy Lammers van Toorenburg, met illustraties van Erica Ringelberg

Wat is dat hoogbegaafdheid, en wanneer ben je hoogbegaafd? Lees er van alles over, zoals je vervelen op school, gepest worden, je eenzaam voelen en onderpresteren. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Opvoeding en onderwijs HOOGBEGAAFDE KINDEREN LAMM
  • Uitgeleend tot: 23/10/2024
    8-14 jaar - Liefde en Leven - Opvoeding en onderwijs HOOGBEGAAFDE KINDEREN LAMM

Recensie

Vrij omvangrijke (her)uitgave waarin op uitgebreide wijze wordt ingegaan op het fenomeen hoogbegaafdheid. De auteur (ervaringsdeskundige) spreekt in haar boek het hoogbegaafde kind rechtstreeks aan. Zij doet dat in meestal begrijpelijke taal, kernachtig, met aandacht voor inhoud, gevoelens, zelfonderzoek, reflectievragen en biedt tal van handreikingen om te leren dealen met de eigen, specifieke vorm van hoogbegaafdheid. Hoewel specialistisch is het ook een lees-, kijk- en doeboek. Bij de tekst (in grote letters) staat meestal een paginagrote digitale kleurenprent die veelal een knipoog bevat. De uitkomst van haar aanpak is dat hoogbegaafden oefenen en leren om over hun vermogen te praten met (begeleidende) anderen, voor zichzelf op te komen en zichzelf, door middel van het in coöperatie maken van gepaste aanpassingen, in leer- en ontwikkelingsprocessen beter kunnen redden. Seperaat verscheen een werkboek*. Voor veel kinderen is de tekst wel erg omvangrijk om door te nemen. Aangezien inzichten veranderen, onderzoeken worden gereviseerd enz. is deze heruitgave qua inhoud geheel herzien en aangepast. Krachtig boek, met signaallijsten en overzicht van organisaties. Te gebruiken op o.a. school met/door kinderen vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492995759 | 252 pagina's

Titel Hoogbegaafd, nou én? : ontdek-boek over hoogbegaafdheid
Auteur Wendy Lammers van Toorenburg
Secundaire auteur Erica Ringelberg
Type materiaal Boek
Editie [11de druk];
Uitgave [Amsterdam] : Samsara, [2024]
Overige gegevens 252 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk: (c)2005 - Met index
ISBN 9789492995759
PPN 443414114
Rubriekscode 462.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hoogbegaafde kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Hoogbegaafde kinderen

Relaties/Serie

Hoogbegaafd, nou èn?
Boek

Hoogbegaafd, nou èn? ontdek-boek over hoogbegaafdheid (2005-...)

vol.
Uitgeleend
Wendy Lammers van Toorenburg