Er was eens een zeemeermin
Boek

Er was eens een zeemeermin ([2024])/ Beatrice Blue, vertaald [uit het Engels] door: Aline Ulehake ; redactie: Nele Declercq

Nouri is dol op vissen verzamelen. Op een dag vindt hij een piepklein wezentje in een schelp, en neemt het mee naar huis. Maar in zijn aquarium wordt het wezentje steeds zwakker. Kan Nouri haar weer beter maken? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een lieflijk prentenboek over een jongen die op zee een zeemeermin vindt. Heel lang geleden, in de tijd dat er nog magische zeeën waren, leefde er een kleine jongen die dol was op vissen verzamelen... Nouri trekt er vaak op uit met zijn kleine boot, op zoek naar vissen. Op een dag vindt hij een piepklein wezentje in een prachtige schelp. Hij besluit haar mee naar huis te nemen - ze is een aanwinst voor zijn verzameling! Maar in het aquarium van Nouri wordt het wezentje zwakker en zwakker. Hoe kan Nouri haar weer beter maken? In zachte, invoelende stijl geschreven. Met kleurrijke en tot de verbeelding sprekende illustraties. Vanaf ca. 4 jaar. Beatrice Blue (1991) is een Canadese illustrator en auteur van prentenboeken. Ze schreef vele boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789464393958

Titel Er was eens een zeemeermin
Auteur Beatrice Blue
Secundaire auteur Aline Ulehake ; Nele Declercq
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Maretak, [2024]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Once upon a mermaid's tail. - London : Frances Lincoln Children's Books, 2021
ISBN 9789464393958
PPN 442861672
Genre sprookjes
Thematrefwoord Zeemeerminnen ; Jezelf zijn ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Er was eens
Boek

Er was eens (2024-...)

vol.
Uitgeleend
Beatrice Blue