Ik lees
Boek

Ik lees ([2024])/ tekst en illustraties Xavier Deneux

Prachtig prentenboek om voor te lezen over de fijne kanten van boekenlezen van bekende kinderboekenmaker. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wondermooi vormgegeven, gestileerd kleinood binnen het aanbod 'Kartonboekjes voor peuters'. Het is een zwart-wit boek vol kleur. Op eenvoudige wijze verteld maken peuters kennis met kleuren, boeken, lezen, avontuur beleven. Konijn roetsjt met een roze boek van een grote berg sneeuw, of het groene boek brengt konijn naar het hartje van het oerwoud... In elke kleur boek valt iets te beleven. De kleur van het boek wordt in een fijne, scherp gesneden illustratie geplaatst tegen een golvend fond, of strak vlak, van zwart-wit. In elke dubbelpagina zit een kijk- dan wel voelgaatje, waardoor er vanzelfsprekend een motorische uitnodiging ontstaat om naar de volgende bladzijde te gaan. De drieregelige verhaaltjes eindigen steeds met een vraag of uitroep die een appel doet op de beleving van de kijk-lezer. De kaft is afwasbaar en zacht. De pagina's bezitten afgeronde hoeken. Uitgave in handzaam vierkant formaat. Oorspronkelijk Franstalig (2023), vertaald in lief Nederlands. Van de hand van een waar kinderboekenstilist. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002281105

Titel Ik lees
Auteur Xavier Deneux
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2024]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een boek met kijkgaatjes - Vertaling van: Mes livres - Montrouge, France , Bayard Editions (c)2023
ISBN 9789002281105
PPN 44337130X
Thematrefwoord Lezen ; Fantasie ; Avonturen
Taal Nederlands