De bal
Boek

De bal Ik win ([2024])/ tekst: Elly Simoens

Twee verhaaltjes over Marie en hond Samson. Samen gaan ze op zoek naar een balletje dat verdwenen is en spelen ze een spelletje om van de verveling af te komen. Met kleurenfoto's. AVI-Start. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Een bundeling van twee leren lezen-verhalen over de bekende Vlaamse tv-personages Samson en Marie. In het eerste verhaal, 'De bal', gaan hond Samson en Marie op zoek naar een balletje dat verdwenen is. Ze maken affiches om in de buurt op te hangen. Als die klaar zijn en de zoekactie moet beginnen, vinden ze plotseling de bal terug. Hij lag gewoon bij de camper! In het tweede verhaal, 'Ik win', verveelt Samson zich. Marie stelt voor om een hengelspel te doen. Wie de bol uit het water hengelt, heeft gewonnen. Dan blijkt de bol helemaal niet in de bak te zitten, maar op een andere gekke plek... In vriendelijke en zachtaardige stijl geschreven, met korte zinnen en makkelijke woorden. Met kleurenfoto's uit de gelijknamige tv-serie. AVI-niveau Start. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar. Elly Simoens is een bekende Belgische auteur. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Ik leer lezen met Samson & Marie'*.

Specificaties

Nederlands | 9789002282713 | 29 pagina's

Titel De bal : Ik win
Uniforme titel Ik win Ik leer lezen met Samson & Marie
Auteur Elly Simoens
Secundaire auteur Gert Verhulst
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, [2024]
Overige gegevens 29 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige tv-serie van Gert Verhulst, Hans Bourlon, Anja Van Mersel, Sven Duym, Bart van Leemputten, Victor Verhulst, Annelies Van de Woestyne, Nico De Braeckeleer. - Omslag vermeldt: 2 verhalen voor beginnende lezers
ISBN 9789002282713
PPN 443433232
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Spelen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ik leer lezen met Samson & Marie
Boek

Ik leer lezen met Samson & Marie (2021-...)

vol.
Uitgeleend