De vaas
Boek

De vaas Een bril voor Marie ([2024])/ tekst: Elly Simoens

Twee verhaaltjes over Marie en hond Samson. Samen ontvangen ze een mysterieus pakketje. Er zit een vaas in! En Marie probeert de bril van de buurman. Dan ziet ze er heel slim uit. Maar ze ziet er zo weinig mee... Met kleurenfoto's. AVI-E3. Zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

Een bundeling van twee leren lezen-verhalen over de bekende Vlaamse tv-personages Samson en Marie. In het eerste verhaal, 'De vaas', ontvangen hond Samson en Marie een mysterieus pakketje. Het is voor de buurman. Stiekem maken ze het pakketje open: er zit een vaas in. Maar oh nee, de vaas valt! Kunnen ze hem op tijd lijmen voordat de buurman komt? In het tweede verhaal, 'Een bril voor Marie', probeert Marie de bril van de buurman. Als ze de bril opzet, ziet ze er heel slim uit. Maar ze ziet er zo weinig mee... In zachtaardige en speelse stijl geschreven, met korte zinnen en makkelijke woorden. Met kleurenfoto's uit de gelijknamige tv-serie. AVI-niveau E3. Zelf lezen vanaf ca. 6 ,5 jaar. Elly Simoens is een bekende Belgische auteur. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Ik leer lezen met Samson & Marie'*.

Specificaties

Nederlands | 9789002282720 | 29 pagina's

Titel De vaas : Een bril voor Marie
Uniforme titel Een bril voor Marie
Auteur Elly Simoens
Secundaire auteur Gert Verhulst
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, [2024]
Overige gegevens 29 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige tv-serie van Gert Verhulst, Hans Bourlon, Anja Van Mersel, Sven Duym, Bart van Leemputten, Victor Verhulst, Annelies Van de Woestyne, Nico De Braeckeleer. - Omslag vermeldt: 2 verhalen voor beginnende lezers
ISBN 9789002282720
PPN 443433208
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Vazen ; Brildragen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ik leer lezen met Samson & Marie
Boek

Ik leer lezen met Samson & Marie (2021-...)

vol.
Uitgeleend