Ik zie een slak
Boek

Ik zie een slak (2024)/ Illstraties van Kay Vincent, tekst Nosy Crow Ltd.

Met dit prentenboek kan je peuter straks verschillende kleine beestjes herkennen in de tuin en in het bos. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na 'Ik zie een eend'* (2024) is dit een nieuwe deel in de serie 'Mijn eerste natuurgids'. Met dit stevige kartonboekje kunnen peuters dieren in de natuur dicht bij huis herkennen: een slak, vlinder, worm, lieveheerbeestje en spin. De dieren zitten verstopt achter stevige flappen. Aan de hand van vragen komen ze van alles te weten over de genoemde insecten. De feitjes zijn goed afgestemd op kinderniveau. Op bijvoorbeeld de vraag 'Hoe groot is een vlinder?' luidt het antwoord 'Een vlinder past op je vinger'. De manier van afbeelden is gestileerd met enkele details die de insecten goed herkenbaar maken. Op de laatste dubbele pagina staan de vijf insecten nogmaals afgebeeld en is als extra de vraag 'Heb jij ook die mieren gezien?'. Dat stimuleert tot terugkijken en goed zoeken. Op de voorkant zijn de dieren en de titel in reliëf afgebeeld. Aantrekkelijk, stevig uitgevoerd boek voor natuurliefhebbers in spe. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025779771

Titel Ik zie een slak
Auteur Kay Vincent
Instelling /Nosy Crow, London
Secundaire auteur JH Gever
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2024
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met grote flappen! - Vertaling van: My very first spotters's guide. I spot a snail - Londen . Nosy Crow Ltd. (c)2024
ISBN 9789025779771
PPN 443371199
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Beweegbare boeken ; Natuur
Taal Nederlands