WWW of het Wijde Wortel Web
Boek

WWW of het Wijde Wortel Web ([2024])/ Hannah Abbo, Lucy Brownridge

Kleine spar wil groeien, maar dat lukt niet omdat de bomen om hem heen al het zonlicht en water wegnemen. Hij wordt wanhopig en moet huilen. Zijn verdriet bereikt via de wortels de bodem van het bos. En dan gebeurt er iets heel bijzonders.... Met artistieke kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een leerzaam jeugdboek over hoe bomen met elkaar communiceren. Kleine spar staat in een oud bos en wil graag groeien. Maar de oude stevige bomen om hem heen nemen heel veel zonlicht weg en ze drinken ook al het water op. De kleine spar wordt wanhopig en moet huilen. Zijn verdriet bereikt via de wortels de bodem van het bos. En dan gebeurt er iets heel bijzonders... In vriendelijke en verhalende, maar informatieve stijl geschreven. Het boek bevat achterin een woordenlijst en een pagina met uitleg over het waargebeurde verhaal van professor Suzanne Simard, die ontdekte dat bomen via een ondergronds netwerk met elkaar in verbinding staan. Met originele, schilderachtige kleurenillustraties. Voor lezers vanaf ca. 9 jaar. Lucy Brownridge (1992) is een schrijver en redacteur. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789002282973

Titel WWW of het Wijde Wortel Web
Auteur Lucy Brownridge
Secundaire auteur Hannah Abbo
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Salto, [2024]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst: Lucy Brownridge, illustraties: Hannah Abbo. - Omslag vermeldt: Een waargebeurd verhaal - Vertaling van: Little tree and the Wood Wide Web. - Quarto Publishing plc, (c)2023
ISBN 9789002282973
PPN 443325049
Rubriekscode 588.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bomen ; Wortelstelsel
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Bomen