Een schone zaak
Grote Letter Boek

Een schone zaak roman ([2024])/ Deeanne Gist, vertaald [uit het Engels] door Lia van Aken

Als een Texaanse dertig wordt, besluit zij, vrij ongewoon voor een jonge vrouw in de 19e eeuw, zelf een echtgenoot te zoeken.

Recensie

Esther (Essie) Spreckelmeyer is het enige kind van een rechter in Corsicana in Texas. Ze heeft altijd verwacht dat ze zou trouwen en kinderen krijgen en had daarbij vooral romantische gedachten over een knappe cowboy die ze zou ontmoeten. Maar ze gedraagt zich niet bepaald vrouwelijk: ze is eigengereid, gaat graag vissen en fietsen - niet passend voor een meisje aan het einde van de negentiende eeuw. Haar vader betrekt haar graag bij zakelijke beslissingen. Als gelovig meisje heeft ze vaak gebeden om een man, maar als ze dertig wordt en er nog steeds geen huwelijkskandidaat in zicht is besluit ze, nogal naïef, zelf het voortouw te nemen. De auteur heeft een aantal goed gewaardeerde romans op haar naam staan, romantische verhalen die in de negentiende eeuw spelen. Gemakkelijk, beeldend en met vaart geschreven, terwijl ook het belang van het geloof in God nadrukkelijk aan de orde komt. Volgens de schrijfster is een aantal gebeurtenissen in het boek op feiten gebaseerd. Een vervolg op deze roman wordt aangekondigd.

Specificaties

Nederlands | 9789029736879

Titel Een schone zaak : roman
Auteur Deeanne Gist
Secundaire auteur Lia van Aken
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Zoetermeer : VBK GLB, [2024]
Overige gegevens ... pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Utrecht : Kok, 2017 - Met grote letters gedrukt - Vertaling van: Courting trouble. - Grand Rapids, Michigan : Bethany House, (c)2007
ISBN 9789029736879
PPN 443368686
Genre historische roman - romantische verhalen - protestants milieu
Taal Nederlands