De Siciliaanse erfenis
Grote Letter Boek

De Siciliaanse erfenis roman ([2024])/ Jo Piazza, vertaling [uit het Engels] Selma Soester

Een jonge vrouw erft een stuk grond op Sicilië van haar oudtante. Ze zegt haar oude leven vaarwel en dompelt zich onder in haar mysterieuze familiegeschiedenis.

Recensie

Een familieroman vol sterke vrouwen die zich afspeelt in het Italië van de vroege twintigste eeuw. Nadat haar geliefde oudtante Rosie Sara een stuk grond nalaat op Sicilië, zegt Sara haar oude leven vaarwel om haar mysterieuze familiegeschiedenis in Sicilië te ontdekken. Langzaam ontvouwt zich het verhaal van haar overgrootmoeder Serafina, een vrijgevochten vrouw die streed voor een beter leven. Op het Siciliaanse platteland ontdekt Sara dat dezelfde krachten die Serafina wilden ondermijnen ook haar proberen te dwarsbomen. De roman overstijgt generaties en is een eerbetoon aan het heldendom van alledaagse vrouwen. Vlot, meeslepend en zeer toegankelijk geschreven. Het boek bevat gewelddadige scènes. Jo Piazza is auteur, journalist en podcastmaker. Ze schreef meer dan tien romans en artikelen van haar hand verschenen in onder meer The Wall Street Journal, The New York Times, New York Magazine en Marie Claire. 'De Siciliaanse erfenis' is gebaseerd op haar eigen familieverhaal.

Specificaties

Nederlands | 9789036442442 | 545 pagina's

Titel De Siciliaanse erfenis : roman
Auteur Jo Piazza
Secundaire auteur Selma Soester
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Boeken met Grote Letters, [2024]
Overige gegevens 545 pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : HarperCollins, 2024 - Met grote letters gedrukt - Vertaling van: The Sicilian inheritance. - Penguin Random House LLC, (c)2024
ISBN 9789036442442
PPN 443398534
Genre familieroman
Thematrefwoord Vrouwenleven ; Generaties ; Sicilie
Taal Nederlands