Een koninkrijk voor een moord
Boek

Een koninkrijk voor een moord (juni 2024)/ Josephine Tey, uit het Engels vertaald door Lore Coutinho

Een inspecteur van Scotland Yard ontrafelt in het ziekenhuis een historische misdaad, waarbij hij uitgaat van een portret van Richard III van Engeland die werd beschouwd als de moordenaar van zijn twee neefjes.

Aanwezigheid

Recensie

Een klassieke mysterie-detective uit 1951 over een Londense inspecteur die een historische misdaad ontrafelt aan de hand van een portretschilderij van Richard III. Als Alan Grant, inspecteur bij Scotland Yard, in het ziekenhuis belandt, raakt hij geïntrigeerd door een portret van de Engelse vorst Richard III. De koning lijkt hem een vriendelijke man, terwijl hij de geschiedenis is ingegaan als een wrede moordenaar. Vanaf zijn ziekbed probeert Grant, geholpen door vrienden en kennissen, een historisch raadsel te ontrafelen: liet Richard werkelijk zijn twee neefjes vermoorden in de Tower? De theorieën die hij ontwikkelt, test hij uit op de artsen en verpleegsters die hem verzorgen. Wat als de geschiedenisboeken zich schromelijk vergissen? Soepel en beeldend geschreven. Met een zwart-witportret van Richard III. Geschikt voor een brede tot literaire groep detectiveliefhebbers. Josephine Tey, het pseudoniem van Elizabeth Mackintosh (1896-1952), was een internationaal bekende Britse schrijver van misdaadromans. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789022341094 | 204 pagina's

Titel Een koninkrijk voor een moord
Auteur Josephine Tey
Secundaire auteur Lore Coutinho
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Manteau, juni 2024
Overige gegevens 204 pagina's - portret - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The daughter of time. - London : Peter Davies, 1951 - Oorspronkelijke Nederlandstalige titel: De misdaad van de bultenaar. - Utrecht : Het Spectrum, 1958. - (Prisma-boeken ; no. 367)
ISBN 9789022341094
PPN 443462720
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Richard III (koning van Engeland)
Taal Nederlands