Goed ruziemaken
Boek

Goed ruziemaken leer hoe je in een succesvolle relatie conflict ombuigt naar connectie ([2024])/ Dr. Julie Schwartz Gottman & Dr. John Gottman, vertaling [uit het Engels]: Naomi Rustenberg

Aanpak om conflicten in een relatie op een positieve manier te benaderen en ruzie om te buigen naar een gevoel van verbinding. Met beschrijvingen van vijf fouten die koppels vaak maken tijdens ruzies en hoe deze te vermijden.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een zelfhulpboek over effectief ruziemaken in relaties. Relatie-expertsJulie en John Gottman beschrijven vijf cruciale fouten die koppelsvaak maken tijdens een conflict, en hoe deze te vermijden. De lezer leert in plaats daarvan goed ruzie te maken, en conflicten juist te gebruiken voor meer intimiteit, een diepereverbinding en blijvende liefde. Aan de hand van tientallen jaren onderzoek en praktijkverhalen laten de Gottmans zien dat iedereen een unieke conflictstijl heeft, die voortkomtuit onze achtergrond, opvoeding en vorige relaties. Het boek toont dat effectief ruziemaken stellen helpt om te kalmeren, verbonden te blijven en de ander echt te begrijpen. Helder en begrijpelijk geschreven. Met enkele schema's in zwart-wit. Dr. Julie Schwartz Gottman en dr. John Gottman hebben hun loopbaan gewijd aan het onderzoeken en onderhouden van gezonde, langdurige relaties. Dr. Julie Schwartz Gottman is klinisch psycholoog en heeft haar eigen praktijk. Dr. John Gottman is emeritus hoogleraar psychologie aan de University of Washington. Samen schreven ze meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789400515468 | 395 pagina's

Titel Goed ruziemaken : leer hoe je in een succesvolle relatie conflict ombuigt naar connectie
Auteur Julie Schwartz Gottman
Secundaire auteur John Gottman ; Naomi Rustenberg
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Lev., [2024]
Overige gegevens 395 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Fight right - how happy couples turn conflict into connection. - (c)2023.
ISBN 9789400515468
PPN 442190638
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Relaties; Ruzies
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Relaties