De hertenman
Boek

De hertenman zeven jaar overleven in het wild (2024)/ Geoffroy Delorme, vertaling [uit het Frans]: Ingrid Buthod ; redactie: Sander Macquoy

Als de schrijver zich op 19-jarige leeftijd voor langere tijd terugtrekt in een Normandisch bos, ontstaat er o.a. een bijzondere band met een kudde reeën.

Aanwezigheid

Recensie

Als jong kind liet de auteur zich al snel verwonderen door de schoonheid van de natuur. De levensregels voor het toekomstige leven gaan hierdoor aan hem voorbij. Ook het thuisonderwijs is niet aan hem besteed. Hij begint stap voor stap zijn natuurterrein voorbij zijn tuin te verkennen. De weidse natuur en het leven in de natuur gaan voor hem een steeds grotere rol spelen. Op 16-jarige leeftijd begint hij onder het mom van het maken van een fotoreportage aan een verblijf van enkele dagen in de natuur. Dit is dan voor hem de aanloop om zich op 19-jarige leeftijd helemaal terug te trekken in een Normandisch bos om in harmonie te leven met fauna en flora. De ontmoeting met een ree inspireert hem om het leefritme van de kudde na te volgen. Het contact met de mensenwereld wordt tot het hoogst nodige beperkt. Delorme is naast auteur ook dierenfotograaf. Een vlot lezend natuurverhaal geschreven door een ervaringsdeskundige.

Specificaties

Nederlands | 9789043934183 | 254 pagina's

Titel De hertenman : zeven jaar overleven in het wild
Auteur Geoffroy Delorme
Secundaire auteur Ingrid Buthod ; Sander Macquoy
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, 2024
Overige gegevens 254 pagina's - foto's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2021 - Vertaling van: L'homme-chevreuil. - Paris : Les Arènes, (c)2021
ISBN 9789043934183
PPN 442254296
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur; Verhalen ; Reeen; Verhalen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur