Unbroken
Boek

Unbroken de traumarespons als bron van kracht ([2024])/ Dr. MaryCatherine McDonald, vertaald [uit het Engels] door Nicole Seegers

Bespreking van de manier waarop mensen op trauma's reageren en de veerkracht die daarmee gepaard gaat, met adviezen voor het overwinnen van gevoelens van schaamte, schuld en angst.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een verhelderend en bemoedigend boek over het omgaan met psychotrauma's. MaryCatherine McDonald stelt dat het een misvatting is trauma de mens gebroken achterlaat, en verklaart dat onze reactie op trauma juist getuigt van veerkracht. Aan de hand van persoonlijke verhalen en inzichten uit de neurowetenschap en psychologie wordt besproken wat trauma met ons doet, zowel op geestelijk als op lichamelijk niveau. Uitgelegd wordt hoe de traumarespons kan helpen bij groei en heling. Het boek biedt praktische oefeningen om gevoelens van schaamte, schuld en angst, die vaak gepaard gaan met trauma, te overwinnen. Verhelderend, op luchtige toon en relatief begrijpelijk geschreven voor de complexiteit van het onderwerp. Dr. MaryCatherine McDonald is onderzoeksprofessor en lifecoach, gespecialiseerd in de psychologie en filosofie van trauma. Ze heeft twee wetenschappelijke boeken en diverse artikelen over neurowetenschap, psychologie en persoonlijke traumaverhalen op haar naam staan.

Specificaties

Nederlands | 9789401306034 | 240 pagina's

Titel Unbroken : de traumarespons als bron van kracht
Auteur MaryCatherine McDonald
Secundaire auteur Nicole Seegers
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Altamira, [2024]
Overige gegevens 240 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401306034
PPN 441932657
Rubriekscode 606.323
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychotrauma's
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychotrauma's