Nog even een kusje erop
Boek

Nog even een kusje erop (2024)/ Jörg Mühle, vertaling [uit het Duits]: J.H. Gever

Klein Konijn is gevallen. Hij heeft een schaafwondje op zijn arm. Klein Konijn moet huilen, want het doet pijn. Help jij om hem te troosten? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, rustige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Klein Konijn is gevallen. Hij heeft een schaafwondje op zijn arm. Oei, het begint zelfs te bloeden! Klein Konijn moet huilen, want het doet pijn. Zullen we hem troosten? We plakken een pleister op de wond, zeggen een mooie toverspreuk en geven een kusje op de zere plek. Zou dat helpen? Een lief, herkenbaar verhaal over pijn hebben en hoe daarmee om te gaan. Het taalgebruik is eenvoudig. Per twee pagina's zijn er circa drie korte regels tekst. Het lettertype is royaal en speels. Op de ene pagina staat de tekst, op de tegenoverliggende pagina zien we een simpele kleurenillustratie van Klein Konijn. De illustraties zijn erg schattig: een aandoenlijk kinderkonijntje met een groot hoofd en een guitig snoetje. De effen achtergrond maakt dat het geheel rustig oogt. Het boekje is interactief: kinderen mogen helpen om Klein Konijn te troosten. We lezen zinnen als: 'We plakken er snel een pleister op (...) Wil jij dat doen?' of 'Geef er maar een kusje op.'. Een fijn kartonboekje waarin het ritueel rondom troosten op een eenvoudige, toegankelijke manier behandeld wordt. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025767440

Titel Nog even een kusje erop
Auteur Jörg Mühle
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Tiende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2024
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2017 - Vertaling van: Tupfst du noch die Tränen ab? - Frankfurt am Main : Moritz Verlag, (c)2017
ISBN 9789025767440
PPN 443446709
Thematrefwoord Pijn ; Lichaamsdelen ; Verdriet
Taal Nederlands