Hondenstad
Boek

Hondenstad (2024)/ Katherine Applegate en Gennifer Choldenko, vertaald [uit het Engels] door Annelies Jorna ; met tekeningen van Wallace West

Kans de hond heeft door verdrietige omstandigheden nog maar drie poten en komt terecht in de hondenopvang Hondenstad. Hier maakt ze nieuwe vrienden en gaat op avontuur. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een fantasierijk kinderboek over een vriendschap tussen twee bijzondere honden in het asiel. Kans is een driepotige hond die in Hondenstad woont, een asiel voor zowel echte als robothonden. Kans helpt haar buurhond, de afgedankte robothond IJzerkop, om te ontsnappen en terug te keren naar zijn vorige gezin. Deze beslissing leidt tot een ingrijpend avontuur. In lichte en invoelende stijl geschreven vanuit het ik-perspectief van Kans, met korte, vlotte hoofdstukken. Met vrolijke zwart-witillustraties Vanaf ca. 8 jaar. Katherine Applegate (1956) is een wereldberoemde Amerikaanse jeugdauteur en roman- en sciencefictionschrijver. Haar werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven. Gennifer Choldenko (1957) is een Amerikaanse schrijver van populaire boeken voor kinderen en adolescenten.

Specificaties

Nederlands | 9789045130323 | 349 pagina's

Titel Hondenstad
Auteur Katherine Applegate
Secundaire auteur Gennifer Choldenko ; Annelies Jorna ; Wallace West
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2024
Overige gegevens 349 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Dogtown. - New York : Feiwel and Friends, 2023
ISBN 9789045130323
PPN 442300409
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Vriendschap
Taal Nederlands