Wie heeft het gedaan? Op de camping
Boek

Wie heeft het gedaan? Op de camping ([2024])/ Pascal Prévot, tekst Pascal Prévot , illustraties Loic Méhée , vertaling [uit het Frans] Standaard Uitgeverij

WIe heeft Flappie ontvoert? WIe ontdekte de onderwatertunnel? Vijftien verhaaltjes op de camping waar de lezer moet ontdekken wie het gedaan heeft. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Interactief boek om te achterhalen wie de dader is van een voorval op de camping: bijv. 'Wie heeft Flappie ontvoerd?' of 'Wie organiseerde het paintballtoernooi?'. Het boek start met een handleiding waarin middels een voorbeeld in tekst en beeld wordt uitgelegd hoe het boek in elkaar steekt. Op de volgende spread staan de vijftien 'verdachten', waaronder dertien personen en twee dieren (mol en hond). Het boek bevat vijftien verhaaltjes/raadsels. Aan het eind van elk van de verhaaltjes staat een banner met een vergrootglas en de tekst 'En jij? Wat denk jij? Wie heeft het gedaan?'. Dan moet de lezer de dader ontdekt hebben. Onder de banner staat de woordelijke uitleg. Op het omslag vijftien afbeeldingen met daaronder een schuifbalk. Als er een verdachte afvalt, kun je het schuifje verplaatsen en die verdachte uitsluiten. De digitale kleurenillustraties, -twee per verhaaltje-, zijn karikaturaal en grappig. Dit boek is te bestempelen als een papieren versie van twee bekende bordspellen 'Wie is het?' en 'Cluedo'. Aantrekkelijke vorm om het leesproces te stimuleren. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002280795

Titel Wie heeft het gedaan? Op de camping
Auteur Pascal Prévot
Instelling /Standaard Uitgeverij, Antwerpen
Secundaire auteur Loïc Méhée
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, [2024]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Qui est le coupable? Au Camping. - Toulouse , Éditions Milan (c)2021
ISBN 9789002280795
PPN 443462348
Thematrefwoord Campings ; Detectives ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands