Straatvechter
Boek

Straatvechter (2023)/ Simon Scarrow, vertaald [uit het Engels] door Maria Postema ; kaart en illustratie: David Atkinson

Marcus (11) wordt opgeleid tot bewaker van het nichtje van Julius Caesar. Hij raakt al snel betrokken bij allerlei intriges rondom deze consul. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Marcus (11) is door Caesar meegenomen, nadat hij het leven van diens nichtje Portia in de arena heeft gered. Hij wordt in een van de huizen van Caesar opgeleid, zodat hij als lijfwacht van Portia kan dienen. In de lente moet hij voor het eerst Portia beschermen als ze naar het Forum gaat. Marcus neemt zijn opdracht heel serieus, maar toch wordt Portia ontvoerd. Tweede deel in de serie 'Gladiator'*. Marcus heeft het nog steeds moeilijk met het feit dat hij nu een slaaf is. Hij denkt veel aan zijn moeder en hoe hij haar kan redden. Marcus gedraagt zich erg volwassen en niet echt geloofwaardig voor een jongen van elf jaar. Hij is heel dapper en leert wat onnatuurlijk snel tijdens zijn trainingen. Dat maakt het voor de lezer wel aantrekkelijk om zich met hem te identificeren. Het leven in het oude Rome wordt geloofwaardig beschreven. Maar wat erg slordig is, is dat de vertaler af en toe de Griekse namen van goden en helden gebruikt, in plaats van de Romeinse (bv. Hades voor Pluto en Herakles voor Hercules). Het is een spannend verhaal vol actie en dialoog. Zelfs het politieke gekonkel tussen de senatoren wordt op een voor de doelgroep leuke manier verwoord. Ook in dit deel doet het verrassende einde uitzien naar het volgende. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025750411 | 288 pagina's

Titel Straatvechter
Auteur Simon Scarrow
Secundaire auteur Maria Postema ; David Atkinson
Type materiaal Boek
Editie Tiende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 288 pagina's - zwart-wit illustratie, kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2012 - Vertaling van: Street fighter. - London : Puffin, 2012. - (The gladiator ; b. 2)
ISBN 9789025750411
PPN 443458685
Genre historische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid ; Gladiatoren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gladiator
Boek

Gladiator (2011-...)

vol. b. 2
Uitgeleend
Simon Scarrow