Vechten voor vrijheid
Boek

Vechten voor vrijheid (2024)/ Simon Scarrow, vertaald [uit het Engels] door Maria Postema

Na de moord op zijn vader worden Marcus (10) en zijn moeder als slaven meegenomen. Marcus komt op een gladiatorenschool terecht. Hij is vastbesloten zijn vader te wreken en zijn moeder te bevrijden. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De proloog speelt zich af in de tijd van de slavenopstanden onder leiding van Spartacus. Het slavenleger wordt verslagen, waarbij een centurion het leven van zijn generaal redt. Het hoofdverhaal begint tien jaar later. De centurion leeft op een boerderij met zijn vrouw en 10-jarige zoon Marcus. Als de centurion zijn schulden niet kan afbetalen, wordt hij voor de ogen van zijn zoon vermoord. Marcus en zijn moeder worden door een slavenhandelaar meegenomen. Marcus zint op wraak en doet er alles aan om in contact te komen met de generaal wiens leven zijn vader gered heeft. Maar dan moet hij eerst de gladiatorenschool zien te overleven. Marcus is een wat naïeve jongen die nog weinig van het leven gezien heeft. Nu hij in contact met slaven komt, gaat hij inzien dat er meer onrecht in de wereld is, dan wat hem is aangedaan. Hij is de kleinste jongen op de gladiatorenschool, maar heel dapper en rechtvaardig. Daardoor zullen de lezers zich graag met hem identificeren. Het verhaal is goed opgebouwd en bevat voldoende wendingen om het spannend te houden. Aan het eind volgt een verrassende climax, die nieuwsgierig maakt naar het vervolg. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025749705 | 288 pagina's

Titel Vechten voor vrijheid
Auteur Simon Scarrow
Secundaire auteur Maria Postema
Type materiaal Boek
Editie Veertiende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2024
Overige gegevens 288 pagina's - kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2011 - Vertaling van: Fight for freedom. - London : Penguin Books, 2011. - (Gladiator)
ISBN 9789025749705
PPN 44349522X
Genre historische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid ; Gladiatoren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gladiator
Boek

Gladiator (2011-...)

vol. b. 1
Uitgeleend
Simon Scarrow