Mary's keukenkeldertje
Boek

Mary's keukenkeldertje Paleis Het Loo ([2024])/ teksten Kristin Duysters, met medewerking van Renske Ek, redactie Liesbeth van Noortwijk

Kunsthistorische beschrijving van de periode waarin de prinses van Oranje en koningin van Engeland en Schotland (1662-1695) in Paleis Het Loo gebruikmaakte van het keukenkeldertje, met aandacht voor haar hobby's zoals bloemenkunst en koken met producten uit eigen tuin. Met foto's en illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een kunsthistorisch boek over het keukenkeldertje in Paleis Het Loo, dat ooit tot de privévertrekken behoorde van prinses Mary II Stuart (1662-1695), prinses van Oranje en koningin van Engeland en Schotland. Het boek biedt een inkijk in het leven van prinses Mary II Stuart, de eerste bewoonster van Paleis Het Loo, die in haar privévertrek, het keukenkeldertje, kon ontsnappen aan de drukte van Den Haag. Daar wijdde zij zich aan haar hobby's, zoals het schikken van bloemen en het maken van confituren. Mary had een internationaal netwerk, verzamelde Aziatisch porselein en Delfts aardewerk en gaf de Delftse aardewerkindustrie een impuls. Het boek belicht thema's uit haar leven die vandaag de dag nog steeds relevant zijn, zoals onthaasten en koken met producten uit eigen tuin. Het boek bevat ook enkele recepten voor de lezer om zelf mee aan de slag te gaan. Onderhoudend, inzichtelijk en toegankelijk geschreven, met oog voor historisch detail. Met foto's en illustraties in kleur en zwart-wit. Kristin Duysters is een Nederlandse auteur. Ze schreef meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789462625648 | 95 pagina's

Titel Mary's keukenkeldertje : Paleis Het Loo
Auteur Kristin Duysters
Secundaire auteur Renske Ek ; Liesbeth van Noortwijk
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : Waanders Uitgevers, [2024] - Apeldoorn : Paleis Het Loo
Overige gegevens 95 pagina's - foto's, illustraties - 24 cm
ISBN 9789462625648
PPN 440627346
Rubriekscode 718.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Keukens; Paleis Het Loo ; Mary Stuart (koningin van Schotland)
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Paleizen