Een weeffout in onze sterren
Boek

Een weeffout in onze sterren (2021)/ John Green, vertaald uit het Engels door Nan Lenders

Hazel (16, ik-persoon) weet niet hoe lang ze nog te leven heeft. Vanwege die onzekerheid biedt ze aanvankelijk weerstand tegen de toenadering van Gus (17), die zelf kanker overwonnen lijkt te hebben. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Hazel (16, ik-persoon) leeft in 'reservetijd'. Dankzij een experimenteel medicijn en permanente zuurstoftoediening kan zij de kanker nog even op afstand houden. Maar hoe lang nog? Vanwege die onzekerheid biedt zij aanvankelijk weerstand tegen de toenadering van Augustus (17), die mede dankzij de amputatie van een onderbeen genezen lijkt te zijn van botkanker. De auteur verweeft op de van hem bekende ironisch-humoristische wijze bijeenkomsten met zieke lotgenoten, de relatie met ouders, de 'kankervoordelen' en beschouwingen over leven, liefde en dood en de herinnering aan de doden met elkaar. Vlot leesbaar door de afwisseling van dialoog en filosofische bespiegelingen. Metafictie, in de vorm van een fictieve roman vormt een ingenieuze dubbele laag. Een belangrijke wending vindt plaats in en rond het Anne Frankhuis in Amsterdam. De auteur weet op indringende wijze de diepste gevoelens van kinderen met kanker en die van hun ouders weer te geven, zonder sentimenteel of zwaarmoedig te worden. Hij is bekend van o.a. 'Paper towns' en 'Will Grayson, Will Grayson'. Winnaar Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2013. Verfilmd in 2014. Filmeditie met de filmposter als omslag en achterin enkele foto's uit de film. Een absolute aanrader voor alle tieners én hun ouders. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025775759 | 304 pagina's

Titel Een weeffout in onze sterren
Auteur John Green
Secundaire auteur Nan Lenders
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 304 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk: Rotterdam : Lemniscaat, 2012 - Met literatuuropgave - Vertaling van: The fault in our stars. - New York : Dutton Children's Books, (c)2012
ISBN 9789025775759
PPN 433224363
Thematrefwoord Kanker ; Verliefdheid ; Dood ; Amsterdam
Taal Nederlands