De avonturen van dokter Dolittle
Boek

De avonturen van dokter Dolittle (2024)/ Tiny Fisscher, Martijn van der Linden

Dokter Dolittle kan met dieren praten en gebruikt zijn gave om dieren te genezen. Als een zwaluw hem vraagt naar Afrika te reizen om een kolonie zieke apen te helpen, aarzelt hij geen moment. Samen met de dieren beleeft hij allerlei avonturen. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vrije bewerking door Tiny Fisscher van de in 1920 verschenen klassieker 'The Story of Doctor Dolittle' van Hugh Lofting. Dokter John Dolittle kan met dieren praten en weet daarom precies wat ze mankeert. Hij helpt bijvoorbeeld een paard aan een bril en helpt een krokodil van zijn kiespijn af. Wanneer een zwaluw hem vraagt om naar Afrika te reizen om een kolonie zieke apen te genezen, aarzelt hij geen moment. Samen met de dieren die hij meeneemt, beleeft hij allerlei bizarre avonturen. Vriendelijk, vaardig en beeldend geschreven. Met paginagrote, sfeerrijke illustraties in pastelkleuren. Vanaf ca. 8 jaar. Tiny Fisscher is een zeer bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Ze maakte eerder bewerkingen van onder andere 'Oliver Twist', 'Sinbad de Zeeman' en 'Reis om de wereld in 80 dagen'.

Specificaties

Nederlands | 9789021488882 | 141 pagina's

Titel De avonturen van dokter Dolittle
Auteur Tiny Fisscher
Secundaire auteur Martijn van der Linden ; Hugh Lofting
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Volt, 2024
Overige gegevens 141 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst Tiny Fisscher, illustraties Martijn van der Linden - Vrije bewerking van The story of Doctor Dolittle door Hugh Lofting - Naar The story of Doctor Dolittle van Hugh Lofting
ISBN 9789021488882
PPN 442300808
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Dierenartsen
Taal Nederlands