De magie van zaden
Boek

De magie van zaden praktische gids voor het opkweken van tuinbloemen en kruiden ([2024])/ Clare Gogerty, senior redacteur: Lizzie Kaye ; hoofdredacteur: Jeni Chown ; redacteur: Jessica Cropper ; lay-out en en illustraties: Prudence Rogers ; vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw

Natuurgids voor het zaaien en kweken van uiteenlopende plantensoorten, met aandacht voor zowel praktische als esoterische aspecten van het zaaien en voor folklore, traditie en verbinding met de natuur. Met verduidelijkende tekeningen in kleur.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een natuurgids voor het opkweken van tuinbloemen en kruiden, geschreven vanuit zowel een praktische als een esoterische invalshoek. Het boek biedt informatie over honderd zaadplanten en leert de lezer zaden van allerlei plantengroepen te verzamelen om er nieuwe planten mee op te kweken, van appel tot taxus. Naast praktische informatie verkent het boek ook een magische benadering van het zaaien, met aandacht voor folklore en traditie. Het zaaien wordt hierbij gepresenteerd als een kans om verbinding te maken met de natuurlijke wereld. Inzichtelijk en enthousiasmerend geschreven, met veel weetjes en tips. Levendig vormgegeven, met veel fraaie en verhelderende tekeningen in kleur. Clare Gogerty is een Britse auteur die groente en fruit verbouwt en kippen en schapen houdt. Ze werkte als redacteur voor tijdschriften en schreef onder meer boeken over heksen, heilige plaatsen en mindfulness. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789463597418 | 143 pagina's

Titel De magie van zaden : praktische gids voor het opkweken van tuinbloemen en kruiden
Auteur Clare Gogerty
Secundaire auteur Lizzie Kaye ; Jeni Chown ; Jessica Cropper ; Prudence Rogers ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave [Kerkdriel] : Librero, [2024]
Overige gegevens 143 pagina's - illustraties, portret - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The magic of seeds. - Exeter : David and Charles Ltd, 2023
ISBN 9789463597418
PPN 443505683
Rubriekscode 637.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zaadteelt ; Bloementeelt ; Kruidenteelt
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Zaadplanten