Als afscheid pijn doet
Boek

Als afscheid pijn doet het schuldgevoel van een achterblijver bij zelfdoding ([2024])/ Maria Genova & Tanja Borggreve, redactie en productie Vitataal

Autobiografisch relaas van een vrouw die in korte tijd enkele zelfdodingen meemaakte, maar ondanks haar verdriet sterk bleef en een zinvol leven leidt.

Aanwezigheid

Recensie

Een aangrijpend en waargebeurd verhaal over zelfdoding, afscheid, verdriet en onvoorwaardelijke liefde. Het boek vertelt het verhaal van Tanja, die geconfronteerd wordt met de zelfmoordpogingen van haar moeder, broer en de vader van haar dochter. De gebeurtenissen zijn onverwacht en leiden tot vragen over schuld, en hoe ze de waarheid aan haar jonge dochter moet vertellen. In Tanja's leven volgen heftige gebeurtenissen elkaar snel op, en uiteindelijk ontdekt ze een schokkende waarheid. In een persoonlijke en toegankelijke stijl geschreven. Maria Genova (Plovdiv, 1973) is een bekende Bulgaars-Nederlandse schrijver en journalist. Ze schreef vele boeken, zoals 'Het duivelskind' en 'Komt een vrouw bij de hacker'. Co-auteur Tanja Borggreve (1982) werkt als manager in de horeca. Ze zet zich vrijwillig in voor de Zelfmoordhulplijn 113Online.

Specificaties

Nederlands | 9789089755261 | 224 pagina's

Titel Als afscheid pijn doet : het schuldgevoel van een achterblijver bij zelfdoding
Auteur Maria Genova
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Tanja Borggreve
Type materiaal Boek
Uitgave Meppel : Just Publishers, [2024]
Overige gegevens 224 pagina's - 22 cm
ISBN 9789089755261
PPN 442495129
Rubriekscode 418.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfdoding; Verhalen ; Rouwproces ; Zelfdoding
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zelfdoding