Begrijpen & begrenzen
Boek

Begrijpen & begrenzen lastige leerlingen en collega's, 99 tips (2024)/ Hans Kaldenbach, illustraties binnenwerk Sameer Khalili

Handreikingen voor leraren voor het omgaan met lastige leerlingen en collega's in het onderwijs. Met voorbeelden, motivatietechnieken en zwart-witillustraties.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een overzichtelijke gids voor leraren met 99 handreikingen voor het beter begrijpen van en leren omgaan met lastige leerlingen en collega's in het onderwijs. De auteur biedt inzichten en strategieën voor het omgaan met lastige jongeren in een onderwijsomgeving. Hij richt zich op het behouden van de regie zonder dat leerlingen zich 'bestraft' voelen en biedt suggesties voor het bevorderen van de inzet van leerlingen. Het boek bevat voorbeelden van de beste reacties op ongepast taalgebruik en motivatietechnieken voor leerlingen die worstelen met bepaalde vakken. Ook wordt er aandacht geschonken aan het omgaan met lastige collega's. Helder, lichtvoetig en in de aanspreekvorm geschreven. Met cartooneske zwart-witillustraties. Hans Kaldenbach is een Nederlandse oud-onderwijzer, heeft pedagogiek gestudeerd en gaf ruim dertig jaar les aan de Lerarenopleiding van de Hogeschool Utrecht. Hij is nu zelfstandig trainer en geeft trainingen in het onderwijs, in het jongerenwerk, bij de overheid en in het bedrijfsleven.

Specificaties

Nederlands | 9789044656770 | 228 pagina's

Titel Begrijpen & begrenzen : lastige leerlingen en collega's, 99 tips
Uniforme titel Begrijpen en begrenzen
Auteur Hans Kaldenbach
Secundaire auteur Sameer Khalili
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2024
Overige gegevens 228 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789044656770
PPN 442261861
Rubriekscode 454
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lesgeven; Didactiek ; Communicatie; Onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Lesgeven