Aantekeningen van een jonge arts
Boek

Aantekeningen van een jonge arts (juli 2024)/ Michail Boelgakov, vertaald [uit het Russisch] door Aai Prins

Een jonge dokter die een praktijk op het platteland overneemt, worstelt met de verwachtingen van de lokale achterlijke bevolking, en heeft moeite wat hij geleerd heeft uit de medische handboeken te rijmen met de realiteit.

Recensie

Een literaire roman over een jonge arts die zijn eerste praktijkervaring opdoet op het Russische platteland en worstelt met zichzelf en de verwachtingen van de lokale bevolking. Een net afgestudeerde dokter neemt een praktijk op het platteland over. Door het verschil tussen wat hij uit de medische handboeken heeft geleerd en wat de achterlijke bevolking van hem verwacht, wordt hij zich steeds bewuster van zijn rol. Wanneer hij bij het trekken van een kies het complete kaakbot van een patiënt verwoest, is hij bang dat hij zijn diploma zal kwijtraken. Faalangstig maar manhaftig maakt hij het beste van zijn taak. Eigenzinnig en met gevoel voor ironie geschreven. Met name geschikt voor een literaire lezersgroep. Bevat expliciete geweldsscènes. Michail Boelgakov (Kiev, 1891 - Moskou, 1940) was o.a. auteur, scenarioschrijver, acteur en arts. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk wordt in meer dan vijftig landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'De kleine Russische bibliotheek'.

Specificaties

Nederlands | 9789028242845 | 111 pagina's

Titel Aantekeningen van een jonge arts
Auteur Michail Bulgakov
Secundaire auteur Aai Prins
Type materiaal Boek
Editie Eerste afzonderlijke druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Van Oorschot, juli 2024
Overige gegevens 111 pagina's - 20 cm
Annotatie Eerder verschenen als onderdeel van deel 1 van de Verzamelde werken. - Amsterdam : Van Oorschot, 1994. - (Russische bibliotheek)
ISBN 9789028242845
PPN 44222429X
Thematrefwoord Platteland ; Geneeskunde ; Artsen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De kleine Russische bibliotheek
Boek

De kleine Russische bibliotheek (2020-...)

vol.
Uitgeleend