De wijsheid van vogels
Boek

De wijsheid van vogels essentiele levenslessen voor positiviteit en moed (2024)/ Alison Davies, geillustreerd door John James Audubon ; vertaling [uit het Engels]: Sonja Brouwer

Beschrijving van de eigenschappen van zestig bijzondere vogels die hen helpen te gedijen in hun natuurlijke omgeving, ter inspiratie voor een leven vol moed en positiviteit. Met realistische, gedetailleerde kleurenillustraties.

Recensie

Een fraai geïllustreerd boek over de wijsheid van vogels. Het boek bevat beschrijvingen van zestig bijzondere vogels, met besprekingen van de unieke kenmerken en krachten die hen in staat stellen om te gedijen in hun omgeving. De lezer leert van de trotse ijsvogel, de tengere roodkeelduiker, de geoorde aalscholver en vele andere vogels hoe vol moed te leven, en te zorgen voor de dingen waar je van houdt. In zachte maar informatieve stijl geschreven. Met sfeervolle en levensechte kleurenillustraties van de Amerikaanse natuuronderzoeker en ornitholoog John James Audubon (1785-1851). Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Alison Davies (1943) is een Britse schrijver. Ze heeft diverse fictie- en non-fictieboeken gepubliceerd, waaronder 'Be More Cat' en 'Written in the Stars: Constellations, Facts and Folklore'. Ze schrijft voor een groot aantal tijdschriften en er zijn artikelen van haar hand verschenen in onder meer The Times Educational Supplement en de Sunday Express.

Specificaties

Nederlands | 9789045328850 | 128 pagina's

Titel De wijsheid van vogels : essentiele levenslessen voor positiviteit en moed
Auteur Alison Davies
Secundaire auteur John James Audubon ; Sonja Brouwer
Type materiaal Boek
Uitgave Gouda : Uitgeverij MUS, 2024
Overige gegevens 128 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: The wisdom of birds. - LOM ART, (c)2024 - Met register
ISBN 9789045328850
PPN 442230052
Rubriekscode 598.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels ; Aanpassing ; Levenskunst
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels