Marrakech
Boek

Marrakech (2024)/ tekstbijdrage Amanda Mouttaki, vertaling [uit het Engels]: Gon Hokke, Corry Lagewaard ; bewerking: Punt. vertaling & redactie, Gon Hokke, Corry Lagewaard

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

De Capitool Reisgidsen Compact zijn in een nieuw jasje gestoken met ook binnenin een vernieuwde uitstraling, ze staan bol met duidelijke top10-lijstjes. Dit deel over Marrakech en omgeving staat boordevol informatie, illustraties en kaartmateriaal zoals we gewend zijn van Capitool gidsen. Eerst worden de belangrijkste bezienswaardigheden besproken zoals het Jemaa el-Fna (het centrale plein), de soeks, de stadsmuur en poorten en de Medersa Ben Youssef, gevolgd door de hoogtepunten van de stad met tips over kunst en cultuur, architectuur, hamams, Marrakech voor kinderen etc. Daarna worden de stad en verschillende interessante plaatsen vlakbij Marrakech apart besproken. Hierna volgt de praktische informatie over de voorbereiding en het verblijf (adressen en prijsindicaties), afgesloten door een register en een woordenlijst. Naast de vele kleurenfoto's is de gids geïllustreerd met kaartjes en plattegronden op klein formaat, terwijl op de uitvouwbare voor- en achterflap overzichtskaarten en een plattegrond van het centrum van Marrakech zijn afgedrukt. De geplastificeerde, uitneembare, opvouwbare kaart die op de achterflap is bevestigd bevat diezelfde kaarten. Kleine druk, weinig marge. Herziene uitgave.

Specificaties

Nederlands | 9789000394319 | 128 pagina's

Titel Marrakech
Uniforme titel Top 10 Marrakech
Auteur Amanda Mouttaki
Instelling /Punt. vertaling & redactie, Amersfoort
Secundaire auteur Gon Hokke
Type materiaal Boek
Editie 5de herziene druk;
Uitgave [Amsterdam] : Capitool, 2024
Overige gegevens 128 pagina's - illustraties - 19 cm - kaart
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Houten : Capitool, (c)2014. - (Capitool compact) - Met register - Vertaling van: Marrakech. - Dorling Kindersley Limited, (c)2023. - (DK eyewitness top ten travel guide)
ISBN 9789000394319
PPN 442267770
Rubriekscode Marokko 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Marrakech; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Marokko (Marrakech)

Relaties/Serie

Capitool reisgidsen top 10
Boek

Capitool reisgidsen top 10 (2017-...)

vol.
Uitgeleend