De gulle boom
Boek

De gulle boom ([2024])/ Shel Silverstein, vertaling [uit het Engels] Arthur Japin

Een jongen en een boom zijn dikke vrienden. Als de jongen ouder wordt, heeft hij steeds meer van de boom nodig. Tenslotte is de boom alleen nog een oude stronk. Maar dat is genoeg. Prentenboek met eenvoudige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een nieuwe uitgave van het klassieke kinderverhaal over vriendschap. Een jongen en een boom zijn dikke vrienden. Elke dag komt de jongen om zijn appels te eten, in zijn takken te klimmen en te slapen in zijn schaduw. Maar als de jongen ouder wordt, wil hij steeds meer. En dus geeft de boom alles wat hij heeft. Tot de jongen een oude man is geworden en eigenlijk alleen nog maar rustig op de afgezaagde stam wil zitten. In zachtaardige stijl geschreven. Met vriendelijke paginagrote lijntekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 5 jaar. Shel Silverstein (1930-1999) was een Amerikaanse dichter, muzikant, cartoonist en auteur van kinderboeken. Zijn boeken zijn vertaald naar meer dan dertig talen. Silverstein heeft twee Grammy Awards gewonnen en werd genomineerd voor een Academy Award. 'De gulle boom' verscheen oorspronkelijk in 1964 in het Engels onder de titel 'The giving tree'.

Specificaties

Nederlands | 9789023962427

Titel De gulle boom
Auteur Shel Silverstein
Secundaire auteur Arthur Japin
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Mozaiek, [2024]
Overige gegevens 59 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The giving tree. - HarperCollins, (c)1964 - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Zoetermeer : Mozaïek, (c)2006. - Oorspronkelijk ook verschenen onder de titel: De boom die gaf / vertaald door Ivo Buyle. - Antwerpen ; Amsterdam : De Vries-Brouwers, (c)1980
ISBN 9789023962427
PPN 442230338
Thematrefwoord Vriendschap
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vriendschap