Chanoeka
Boek

Chanoeka ([2024])/ Shalini Vallepur, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; redactie: Cecile Bolwerk

Waarom vieren joden Chanouka ofwel Inwijdingsfeest? Er hoort een verhaal bij over een wonder van God. Aron vertelt je van alles over het feest. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit rijk met kleurenfoto's geïllustreerde boek krijgen kinderen een informatieve inleiding tot het joodse feest van Chanoeka (Inwijdingsfeest), het feest ter herinnering aan de bevrijding van het Joodse volk door Judas de Makkabeeër in 165 vóór de gewone jaartelling. De tekst is eenvoudig geschreven vanuit de joodse jongen Aron, die als ik-figuur zijn verhaal aan kinderen vertelt, goed aangepast aan de leeftijdsgroep. De meeste onderwerpen in verband met het feest komen aan de orde: het verhaal over het bewaard gebleven koosjere olieflesje, de speciale kandelaar voor acht kaarsen of olielampjes (chanoekia), het aansteken van de lichtjes op acht opeenvolgende dagen, het chanoeka-geld, de speciale tol (dreidel) en de culinaire specialiteiten van het feest. Achterin staan een lijst van moeilijke woorden en een register. Helder geschreven, correcte informatie. De veelal grote kleurenfoto's ondersteunen de tekst. Gericht op schoolgebruik, maar ook geschikt om zelf te lezen. Deel uit de serie 'Zo vieren we...' over religieuze feesten in verschillende religies (behalve het christendom). Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers..

Specificaties

Nederlands | 9789086648672 | 24 pagina's

Titel Chanoeka
Auteur Shalini Vallepur
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2024]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2021 - Met register - Vertaling van: Hanukkah. - Booklife Publishing, (c)2019. - (Celebrate with me)
ISBN 9789086648672
PPN 443622426
Rubriekscode 213.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Chanoeka
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Joodse feesten

Relaties/Serie

Zo vieren wij...
Boek

Zo vieren wij... (2021-...)

vol.
Uitgeleend