Het Offerfeest
Boek

Het Offerfeest ([2024])/ Shalini Vallepur, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; redactie: Cecile Bolwerk

Waarom vieren moslims het Offerfeest? Er hoort een verhaal bij over een vader, zoon en een schaap. Marwa vertelt je van alles over het feest. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat is de achtergrond van het Offerfeest? Wat zijn belangrijke pijlers van de islam en waarom gooien pelgrims zeven steentjes tegen de muren van Jamarat? Een vrolijk lachende Marwa neemt de lezer in woord en beeld mee in de wereld achter het Offerfeest en de daarbij horende tradities van haar, haar familie en hun religie. Aan de hand van grote, realistische kleurenfoto's worden specifieke thema's visueel onder de aandacht gebracht. Groot gedrukte tekstblokken ondersteunen de beelden en geven compact en to the point informatie - met hier en daar een vetgedrukt woord dat achterin wordt uitgelegd. Een enkel persoonlijke toevoeging van Marwa, een uitgelicht feitje of vraag verhoogt focus en aandacht. Om de informatie goed te kunnen verwerken is hulp van een voorlezer nodig of een gevorderd leesniveau vereist. Vierkante uitgave met inhoudsopgave, woordenlijst en register. Deel uit de vijfdelige reeks 'Zo vieren wij' die lezers kennis laat maken met feesten uit verschillende religies, op weg naar een inclusieve generatie! Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789086648665 | 24 pagina's

Titel Het Offerfeest
Auteur Shalini Vallepur
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2024]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse vertaling: (c)2021 - Met register - Vertaling van: Eid al-Adha. - Booklife Publishing, (c)2019. - (Celebrate with me)
ISBN 9789086648665
PPN 44362237X
Rubriekscode 217.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Offerfeest
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Offerfeest

Relaties/Serie

Zo vieren wij...
Boek

Zo vieren wij... (2021-...)

vol.
Uitgeleend