Herfstwandeling
Boek

Herfstwandeling schatten in de natuur ([2024])/ Sean Taylor & Alex Morss, met illustraties van Cinyee Chiu ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Rianne Aarts ; eindredactie: Monique Bakker

In de herfst bereidt de natuur zich voor op de koude maanden. De bladeren vallen van de bomen en de dieren verzamelen eten. Prentvertelling met kleurrijke tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een leerzaam prentenboek waarin kinderen te weten komen wat er allemaal verandert in de natuur als het herfst is. Bladeren verkleuren en vallen, de lucht wordt kouder en dieren verzamelen voedsel voor de winter. Twee kinderen maken samen met een volwassene een herfstwandeling en leren van haar allerlei herfstweetjes. Eenmaal weer thuis maken ze het gezellig en knus. Achterin het boek staat nog meer informatie over planten, dieren en insecten, en natuurprocessen die in dit jaargetijde plaatsvinden. In zachtaardige stijl geschreven. Met sfeervolle tekeningen in een moderne, digitale schilderstijl met zachte en warme kleuren. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Sean Taylor (Verenigd Koninkrijk, 1965) is een Britse schrijver. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Eerder verschenen in deze reeks de boeken 'Winterslaap'*, 'Zinderende zomer'** en 'Lentekriebels'.

Specificaties

Nederlands | 9789464393910

Titel Herfstwandeling : schatten in de natuur
Auteur Sean Taylor
Secundaire auteur Alex Morss ; Cinyee Chiu ; Rianne Aarts ; Monique Bakker
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona Schoolsupport, [2024]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Autumn feast : nature's harvest. - London : Happy Yak, (c)2024
ISBN 9789464393910
PPN 441408257
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Herfst; Natuur
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Seizoenen