Zomaar een straat door de eeuwen heen
Boek

Zomaar een straat door de eeuwen heen (2024)/ met illustraties van Steve Noon, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Wandel door de tijd en zie hoe het leven in een dorp of straat is veranderd vanaf de prehistorie tot de straat van de toekomst. Groot oblong kijkboek met paginagrote kleurenillustraties met o.a. inkijkjes in huizen, een tijdlijn en een korte tekst. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zomaar een nederzetting, ergens aan een rivier rond 10.000 voor Christus. Een grote prent over twee pagina's toont een kleine nederzetting van jagers in de steentijd. Vervolgens zien we, op de volgende prenten, hoe dit beeld verandert in de loop der tijden: de eerste boeren, ijzertijd, de Romeinen, invallen van de Vikingen, uitgroei tot stad in de middeleeuwen, oorlog en tijden van welvaart tot de stad (straat) in onze tijd. In dit grote boek zien we deze ontwikkeling op veertien grote gedetailleerde kleurentekeningen. Vaak betreft het dwarsdoorsnedes, zodat je bijvoorbeeld kunt zien wat mensen in huizen aan het doen zijn. Bij elke prent staat een korte inleidende tekst van zo'n vier regels. Rond de prenten zijn ongeveer acht details uit de tekening geplaatst en voorzien van een korte toelichting. Er is ook een zoekopdracht in verwerkt: in elke prent is Simon Schuil, een medewerker van het museum, te vinden. Een tijdlijn is verdeeld over beide binnenzijden van de kaft. Bevat verder een inhoudsopgave, woordenlijst, register en korte verantwoording vooraf. Heruitgave in een ander, nu (weer) groot oblongformaat waarin ook de straat van de toekomst is toegevoegd. Nog steeds een interessant, aantrekkelijk kijk- (en lees)boek voor thuis en op school. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025775254 | 32 pagina's

Titel Zomaar een straat door de eeuwen heen
Auteur Anne Millard
Secundaire auteur Steve Noon ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Vijftiende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2024
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 × 36 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: een wandeling door 12.000 jaar geschiedenis - Auteur: Anne Millard staat niet in boek, maar wel op internet - Op omslag: Nieuwe editie inclusief straat van de toekomst - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)1999 - Met register - Vertaling van: A street throughe time. - London : Dorling Kindersley, (c)1998
ISBN 9789025775254
PPN 443628335
Rubriekscode 905.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Europa; Cultuurgeschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Europa