Achttien graden onder nul
Boek

Achttien graden onder nul ([2024])/ Stefan Ahnhem, uit het Zweeds vertaald door Tineke Jorissen-Wedzinga

De Zweedse rechercheur Risk krijgt de zaak van een ingevroren lijk, terwijl collega Hougaard op een doodgeslagen dakloze stuit.

Recensie

De Zweedse recherche komt op scherp te staan als een auto met hoge snelheid in de haven van Helsingborg belandt met daarin het ingevroren lichaam van een man. Rechercheur Fabian Risk krijgt de zaak op zijn bureau. Een complicerende factor is de betrokkenheid van zijn Deense collega Dunja Hougaard die na een misstap terug moet, de straat op, in uniform, en in die hoedanigheid stuit ze op een doodgeslagen dakloze man. Eigenwijs als ze is, neemt ze zelf deze zaak ter hand. Het houdt niet op want de vondst van nog eens drie doden, een man en twee vrouwen, brengt zelfs Fabian Risk van zijn stuk. Derde, zelfstandig te lezen thriller in een reeks rond rechercheur Risk. De vele personages en het steeds wisselen van plaats en tijd doet een beroep op de vaardigheid van de lezer. 'Duisterder dan Stieg Larsson en grimmiger dan Henning Mankell' voorspelt de uitgever, maar zover is de auteur nog niet.

Specificaties

Nederlands | 9789044368239 | 460 pagina's

Titel Achttien graden onder nul
Auteur Stefan Ahnhem
Secundaire auteur Tineke Jorissen Wedzinga
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2024]
Overige gegevens 460 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Arton grader minus. - Stockholm : Bokförlaget Forum, 2016 - Oorspronkelijke titel: 18 graden onder nul. - Amsterdam : Ambo|Anthos, (c)2017
ISBN 9789044368239
PPN 443048428
Genre thriller
Taal Nederlands