Boekwinkels & botbreuken
Boek

Boekwinkels & botbreuken ([2024])/ Travis Baldree, vertaling [uit het Engels] Nikki Greveling

Een gewonde ork-krijger wordt naar het badplaatsje Murk gestuurd om te herstellen en brengt tijd door in de plaatselijke boekhandel. Ze wil zo snel mogelijk weer weg uit het saaie dorp, maar al snel komt ze erachter dat het avontuur dichterbij is dan ze dacht.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een cozy fantasyverhaal over een ork-krijger die het noodgedwongen rustig aan moet doen. Viv raakt gewond tijdens een gevecht en wordt tegen haar zin naar het rustige badplaatsje Murk gestuurd om te herstellen. Opeens brengt ze haar tijd door in de lokale boekhandel met de grofgebekte eigenaar Fern, in plaats van op jacht te zijn met een beruchte groep huurlingen. Actie lijkt ver te zoeken en Viv wil eigenlijk zo snel mogelijk weer weg. Maar het rustige leven wordt verstoord door een verdachte reiziger, een gnoom met kapsones, een zomerliefde en een heleboel skeletten. Viv komt erachter dat Murk niet zo saai is als gedacht. In lichtvoetige, zeer toegankelijke stijl geschreven. Met illustraties op de schutbladen. Het boek bevat scènes met expliciet geweld. Travis Baldree (1977) is schrijver en acteur. Hij spreekt fulltime luisterboeken in en was de vormgever van verschillende videogames. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Dit boek is het tweede deel van de 'Legendes & lattes-serie', en vertelt de voorgeschiedenis van deel 1, 'Legendes & lattes'*.

Specificaties

Nederlands | 9789020555547 | 352 pagina's

Titel Boekwinkels & botbreuken
Uniforme titel Boekwinkels en botbreuken
Auteur Travis Baldree
Secundaire auteur Nikki Greveling
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Zomer & Keuning, [2024]
Overige gegevens 352 pagina's - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Epische avonturen, eerste liefdes en tweedehandsboeken - Vertaling van: Bookshops & bonedust. - London : Tor, (c)2023
ISBN 9789020555547
PPN 442254571
Genre science-fiction
Thematrefwoord Boekhandels
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Legendes & lattes-serie
Boek

Legendes & lattes-serie (2024-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Travis Baldree