Relmuis is verkouden
Boek

Relmuis is verkouden ([2024])/ Julia Donaldson, Axel Scheffler, vertaling [uit het Engels]: Linde van Laerhoven

Relmuis snottert, kucht, niest en proest. Ze gaat naar de dokter. Ze is verkouden en hij geeft haar pillen. Haar vrienden komen haar allemaal opvrolijken. Prentenboek. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Van de hand van de makers van de beroemde Gruffalo verschijnt een volgend deel in de serie met 'Eikenbosverhalen'. In dit verhaal speelt Relmuis de hoofdrol. Het gaat niet zo goed met Relmuis, want ze is verkouden. Ze gaat naar de dokter, krijgt pillen en ligt ziek in bed. Alle vriendjes uit het eikenbos komen natuurlijk langs om haar moed in te spreken en op te vrolijken. Ieder doet dit op zijn eigen manier. Aan het einde van het verhaaltje is Relmuis gelukkig weer beter. De typerende tekenstijl van Alex Scheffler geven het geheel een herkenbare, eigen sfeer. De teksten van Julia Donaldson rijmen en lezen heerlijk voor. Hierbij ook hulde aan de vertaler. Het boek is in kleinformaat oblong uitgegeven en uitgevoerd in hardkarton met afgeronde hoeken. Het boek bevat zes spreads, die ieder per kant één illustratie en één zin bevatten, waarbij de zinnen op de linker- en rechterkant rijmen. De laatste pagina heeft een paginavullende illustratie. De rechterzijdes van de spreads bevat een flapje, die in vrij dun, vouwbaar papier zijn uitgevoerd en daardoor kwetsbaar zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789047716396

Titel Relmuis is verkouden
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Axel Scheffler ; Linde van Laerhoven
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2024]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een flapjesboek - Vertaling van: Dormouse had a cold. - London : Macmillan Children's Books, (c)2024
ISBN 9789047716396
PPN 443331839
Thematrefwoord Verkoudheid ; Doktersbezoeken ; Ziek zijn ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Eikenbosverhalen
Boek

Eikenbosverhalen (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Julia Donaldson