Autocratie bv
Boek

Autocratie bv over dictators en de redding van de democratie ([2024])/ Anne Applebaum, vertaald [uit het Engels] door Peter Abelsen

Analyse van het wereldwijde netwerk van autocratieën en de manier waarop zij samenwerken om meer macht en welvaart te vergaren, met aandacht voor wat democratische landen kunnen doen om dit netwerk van dictators een halt toe te roepen.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een analyse van hedendaagse autocratieën. Anne Applebaum belicht hoe autocratieën wereldwijd functioneren als een netwerk, waarbij kennis en middelen worden uitgewisseld: corrupte bedrijven in het ene land doen zaken met corrupte bedrijven in het andere land en het ene nationale politiekorps traint en bewapent het andere. Tevens verkondigen de autocratische regimes dezelfde boodschap over de gevaren van de westerse democratie. Ondanks verschillende ideologieën, delen de leiders een onstilbare honger naar macht en welvaart, vaak ten koste van het welzijn van hun bevolking. Applebaum benadrukt de noodzaak voor democratische landen om samen te werken om deze bedreiging te bestrijden. Scherp en verhelderend geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Anne Applebaum (Washington D.C., 1964) is een Amerikaanse historicus en schrijver. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Antonovych prize, de Berlin Prize en de Lionel Gelber Prize.

Specificaties

Nederlands | 9789026362729 | 205 pagina's

Titel Autocratie bv : over dictators en de redding van de democratie
Auteur Anne Applebaum
Secundaire auteur Peter Abelsen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2024]
Overige gegevens 205 pagina's - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Autocracy Inc.. - Doubleday, (c)2024
ISBN 9789026362729
PPN 443088128
Rubriekscode 331.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dictatuur
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Dictatuur