Verhandelingen, raakende den natuurlyken en geopenbaarden godsdienst, uitgegeeven door Teyler's Godgeleerd Genootschap
Boek

Verhandelingen, raakende den natuurlyken en geopenbaarden godsdienst, uitgegeeven door Teyler's Godgeleerd Genootschap

Specificaties

Nederlands

Titel Verhandelingen, raakende den natuurlyken en geopenbaarden godsdienst, uitgegeeven door Teyler's Godgeleerd Genootschap
Type materiaal -
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Verhandeling ter beantwoording der vraage: Welk is het onderscheidende kenmerk van de Christeyke openbaaring; en in hoedanig een verband staat dezelve, zo met de Mosaische openbaaringe, als met den natuurlyken godsdienst?
Boek

Verhandeling ter beantwoording der vraage: Welk is het onderscheidende kenmerk van de Christeyke openbaaring; en in hoedanig een verband staat dezelve, zo met de Mosaische openbaaringe, als met den natuurlyken godsdienst? ([1781])

vol. 1: 1
Uitgeleend
Daniel Hovens
Proeve over de natuurlyke gelykheid der menschen, en over de regten en pligten, welken uit die gelykheid voortvloeijen
Boek

Proeve over de natuurlyke gelykheid der menschen, en over de regten en pligten, welken uit die gelykheid voortvloeijen (1793])

vol. 2
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
W.L. Brown
Verhandeling ter beantwoordinge der vraage: Zyn'er goede bewyzen voor eene byzondere voorzienigheid van God in de regeering der wereld? Zoo ja: Zyn'er kenmerken, waaraan men de werkingen deezer byzondere voorzienigheid van die der algemeene kan onderscheiden? En, wanneer eindelyk zulke kenmerken niet toegestaan wor
Boek

Verhandeling ter beantwoordinge der vraage: Zyn'er goede bewyzen voor eene byzondere voorzienigheid van God in de regeering der wereld? Zoo ja: Zyn'er kenmerken, waaraan men de werkingen deezer byzondere voorzienigheid van die der algemeene kan onderscheiden? En, wanneer eindelyk zulke kenmerken niet toegestaan wor (1782])

vol. 2: 1
Uitgeleend
Frederic de Castillon
Antwoord op de vraag: Hoedanig was het gevoelen der oude wysgeeren, van Thales en Pythagoras af, tot op Seneca toe, wegens het leven en den staat der zielen na den dood des ligchaams?
Boek

Antwoord op de vraag: Hoedanig was het gevoelen der oude wysgeeren, van Thales en Pythagoras af, tot op Seneca toe, wegens het leven en den staat der zielen na den dood des ligchaams? (1784])

vol. 4: 1
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
Daniel Albert Wyttenbach
Verhandeling ter beantwoording der vraage: Hoedanig was de staat der christenheid, vooral in de oostersche kerk, ten tyde der opkomste van den zoogenaamde propheet Mohammed, en heeft dezelve niet zeer veel toegebragt, tot de aanvankelyke verspreiding van zyner leere?
Boek

Verhandeling ter beantwoording der vraage: Hoedanig was de staat der christenheid, vooral in de oostersche kerk, ten tyde der opkomste van den zoogenaamde propheet Mohammed, en heeft dezelve niet zeer veel toegebragt, tot de aanvankelyke verspreiding van zyner leere? (1785])

vol. 5: 1
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
Michael Pap Szathmari
Antwoord op het voorstel, vorderende te betoogen de voortreflykheid der burgerlyke wetgeeving van Moses boven die van Lycurgus en Solon
Boek

Antwoord op het voorstel, vorderende te betoogen de voortreflykheid der burgerlyke wetgeeving van Moses boven die van Lycurgus en Solon (1789])

vol. 9: 1
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
Hiëronymus van Alphen
Antwoord op de vraag, zyn der voldoende bewyzen voor de onstoffelykheid der menschelyke ziel? Zo ja, wat kan men er uit afleiden, te opzigte van derzelver duuring, gewaarwording en werking, na den dood des lighaams, in haaren afgezonderden staat?
Boek

Antwoord op de vraag, zyn der voldoende bewyzen voor de onstoffelykheid der menschelyke ziel? Zo ja, wat kan men er uit afleiden, te opzigte van derzelver duuring, gewaarwording en werking, na den dood des lighaams, in haaren afgezonderden staat? (1790])

vol. 10:
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
Allard Hulshoff
Antwoord op de vraag, hoe zal men den grondregel der protestanten, dat ieder Christen, zynes verstands magtig, geregtigd, en, naar zyne bekwaamheid, verpligt is, om, in zaaken van den godsdienst, voor zich zelven te oordeelen, duidelykst verklaaren, en deszelfs aanneemlykheid ten bondigsten bewyzen?
Boek

Antwoord op de vraag, hoe zal men den grondregel der protestanten, dat ieder Christen, zynes verstands magtig, geregtigd, en, naar zyne bekwaamheid, verpligt is, om, in zaaken van den godsdienst, voor zich zelven te oordeelen, duidelykst verklaaren, en deszelfs aanneemlykheid ten bondigsten bewyzen? (1791])

vol. 11:
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
P. van Hemert
Antwoord op de vraag, heeft Christus, in zyne prediking, hebben de euangelisten en apostelen, in hunne schriften, zich somtyds, naar de toen heerschende volksbegrippen, geschikt? Zo ja; in welke gevallen, en hoe verre? En hoe zeer kan dit denkbeeld, wel begrepen, dienen, ter verklaringe der schriften des nieuwen ve
Boek

Antwoord op de vraag, heeft Christus, in zyne prediking, hebben de euangelisten en apostelen, in hunne schriften, zich somtyds, naar de toen heerschende volksbegrippen, geschikt? Zo ja; in welke gevallen, en hoe verre? En hoe zeer kan dit denkbeeld, wel begrepen, dienen, ter verklaringe der schriften des nieuwen ve (1792])

vol. 12:
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
P. van Hemert
Antwoord op de vraag: Zyn 'er goede gronden om Gode hartstochten (of aandoeningen) toe te schryven? Zoo jaa; is het dan mogelyk, de werking dier hartstochten (of aandoeningen) in diervoege te verklaaren, dat deeze werking geen' invloed hebbe op Gods gelukzaligheid?
Boek

Antwoord op de vraag: Zyn 'er goede gronden om Gode hartstochten (of aandoeningen) toe te schryven? Zoo jaa; is het dan mogelyk, de werking dier hartstochten (of aandoeningen) in diervoege te verklaaren, dat deeze werking geen' invloed hebbe op Gods gelukzaligheid? (1795])

vol. 14:
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
Wiltetus Bernardus Jelgersma
Verhandeling over de vraag: Is het inwendig bewys, afgeleid uit de goedheid en godebetaamlykheid, of wel uit de strekking der kristelyke leer ter bevordering van 's menschen gelukzaligheid, genoegzaam, ter overtuiging, dat dezelve waarlyk godlyk, dat is, met de daad, op godlyken last, door Jesus en de apostelen, v
Boek

Verhandeling over de vraag: Is het inwendig bewys, afgeleid uit de goedheid en godebetaamlykheid, of wel uit de strekking der kristelyke leer ter bevordering van 's menschen gelukzaligheid, genoegzaam, ter overtuiging, dat dezelve waarlyk godlyk, dat is, met de daad, op godlyken last, door Jesus en de apostelen, v (1795])

vol. 15:
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
Cornelius Rogge
Verhandeling over de vraag: Kan men met grond beweeren, dat de menschen immer, alleen door middel hunner eigene rede, of redekavelingen, zonder behulp van eenig rechtstreeks, of meer onmiddelyk godlyk onderwys, tot de rechte denkbeelden van god en godlyke zaaken, zouden hebben kunnen komen?
Boek

Verhandeling over de vraag: Kan men met grond beweeren, dat de menschen immer, alleen door middel hunner eigene rede, of redekavelingen, zonder behulp van eenig rechtstreeks, of meer onmiddelyk godlyk onderwys, tot de rechte denkbeelden van god en godlyke zaaken, zouden hebben kunnen komen? (1797])

vol. 16:
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
Jan Brouwer
De oplossinge der vrage, voorgesteld door Teylers Godgeleerd Genootschap: Mag en behoort het burgerlyk bestuur eenigen invloed uitteoefenen op zaken van godsdienst? Zo ja, van welken aart en uitgestrektheid behoort die invloed te zyn?
Boek

De oplossinge der vrage, voorgesteld door Teylers Godgeleerd Genootschap: Mag en behoort het burgerlyk bestuur eenigen invloed uitteoefenen op zaken van godsdienst? Zo ja, van welken aart en uitgestrektheid behoort die invloed te zyn? beproefd in eene verhandeling over den invloed van het burgerlyk bestuur op god (1797])

vol. 17:
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
B. van Rees
Verhandeling over de vraage: Is 'er in den mensch geen ander beginsel van werking dan eigenliefde, en kan met alle de neigingen, en hartstochten, die zich by hem opdoen, daar toe brengen; of huisvesten 'er in hem ook beginselen van goedwilligheid, die zich door geene eigenliefde verklaaren laaten, en volstrekt bela
Boek

Verhandeling over de vraage: Is 'er in den mensch geen ander beginsel van werking dan eigenliefde, en kan met alle de neigingen, en hartstochten, die zich by hem opdoen, daar toe brengen; of huisvesten 'er in hem ook beginselen van goedwilligheid, die zich door geene eigenliefde verklaaren laaten, en volstrekt bela (1799])

vol. 18:
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
Jan Brouwer
De waare oorsprong der Mosaische en Christelyke godsdiensten, onderzogt en verdedigd, tegen derzelver nieuwe bestryders Dupuis en Volney
Boek

De waare oorsprong der Mosaische en Christelyke godsdiensten, onderzogt en verdedigd, tegen derzelver nieuwe bestryders Dupuis en Volney (1800)

vol. 19.
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
Jan Frederik van Beeck Calkoen
Viertal van prys-verhandelingen over de noodzaaklykheid van godsdienstige begrippen en praktyken voor deugd en goede zedevan de heeren Rhijnvis Feith (wien de gouden eerpenning is toegeweezen), Jan Brouwer, Joan Melchior Kemper, en eenen ongenoemden schryver ; uitgegeven door Reyler's Godgeleerd Genootschap
Boek

Viertal van prys-verhandelingen over de noodzaaklykheid van godsdienstige begrippen en praktyken voor deugd en goede zedevan de heeren Rhijnvis Feith (wien de gouden eerpenning is toegeweezen), Jan Brouwer, Joan Melchior Kemper, en eenen ongenoemden schryver ; uitgegeven door Reyler's Godgeleerd Genootschap (1802)

vol. 20.
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
Rhijnvis Feith
Onderzoek naar het nut der zendelingen en zendelings-genootschappen
Boek

Onderzoek naar het nut der zendelingen en zendelings-genootschappen (1807)

vol. 22.
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
Jacob Haafner
Verhandeling over de mythische verklaring der gewijde schriften
Boek

Verhandeling over de mythische verklaring der gewijde schriften (1814)

vol. 25.
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
Jean Henri Pareau
Verhandelingen over het gevoelen van J.A. Eberhard wegens den oorsprong van den Christelijken godsdienst
Boek

Verhandelingen over het gevoelen van J.A. Eberhard wegens den oorsprong van den Christelijken godsdienst (1815)

vol. 26
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
Elias Annes Borger