De God van mijn volk
Boek

De God van mijn volk roman (cop. 2004)/ Lynn Austin, vert. [uit het Engels] door Marijke Castel

De oudtestamentische koning Manasse vereert aanvankelijk heidense afgoden, maar komt tijdens een gevangenschap tot inkeer. Vervolg op "Manasse, de God van mijn vader".

Recensie

Uit angst voor de wandaden en moordpartijen van koning Manasse vluchten enkele Israëlieten, waaronder Jozua en Amarja, de broer van Manasse, naar Egypte. Hun verzoek om politiek asiel wordt door de farao gehonoreerd en ze krijgen een eiland in de Nijl toegewezen. Daar bouwen ze een nieuw bestaan op. Jozua is echter zo vervuld van haat ten opzichte van Manasse dat hij zich laat overhalen om Manasse te vermoorden. Het blijkt echter een val en hij kan ternauwernood ontsnappen. Manasse gaat onverminderd voort met zijn afgodendienst en sluit een verbond met Assyrië. Als de Assyriërs een gerucht horen dat Manasse betrokken zou zijn bij een staatsgreep tegen hun keizer, zetten ze hem in Babel gevangen waar hij tot inkeer komt. Na een gevangenschap van een jaar keert hij terug naar Juda, vraagt vergeving aan Jozua en Amarja en herstelt de eredienst aan God. Boeiende bijbelse roman over het leven van de oudtestamentische koning Manasse met een goede karaktertekening. Paperback, kleine druk. Sluitstuk van een tweedelige serie. Eerste deel is: "Manasse, de God van mijn vader"*.

Specificaties

Nederlands | 9789029717540

Titel De God van mijn volk : roman
Auteur Lynn Austin
Secundaire auteur Marijke Castel
Type materiaal Boek
Editie [Herdr.];
Uitgave Kampen : Voorhoeve, cop. 2004
Overige gegevens 394 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Among the Gods. - Kansas City, Missouri : Beacon Hill Press of Kansas City, 1998 - Vervolg op: De God van mijn vader
ISBN 9789029717540
PPN 270252533
Genre bijbelse roman
Thematrefwoord Oude Testament
Taal Nederlands