Gebarenwoordenboek voor kinderen
Boek

Gebarenwoordenboek voor kinderen illustraties van gestandaardiseerde gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal, speciaal gericht op kinderen, herkenbaar, aansprekend en uitnodigend getekend waardoor kinderen sneller en leuker leren. 2 (2007)/ Alex Stuifbergen

Woordenboek waarmee je, aan de hand van 600 zwart-wittekeningen, gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal kunt leren. Onder begeleiding voor kinderen vanaf ca. 3 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit gebarenwoordenboek bevat net als het eerste deel* zo'n zeshonderd afbeeldingen van gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal, gerangschikt in alfabetische volgorde en weergegeven als zwart-wittekeningen ter grootte van een speelkaart (vier per bladzijde). Het boek bevat een korte introductie, een legenda, woordenlijst met verwijzing naar paginanummers en een overzicht van bewegingspijlen en -symbolen en is bedoeld om (dove) kinderen op een makkelijke manier nieuwe gebaren aan te leren. Het is mooi en praktisch vormgegeven, de tekeningen zijn helder en eenduidig, zonder afleidende achtergrond of kleuren. Bewegingspijlen geven de richting van het gebaar aan. Daarmee is de focus geheel gericht op het maken van het gebaar. Het boek is geschikt als lesmateriaal voor docenten en begeleiders, maar ook als leerboek of naslagwerk voor ouders, gezinsleden, verzorgers, familie en ieder ander die belangstelling heeft voor gebarentaal. De plaatjes kunnen eenvoudig worden gekopieerd, uitgeknipt en geplastificeerd waardoor ze ook in een andere volgorde dan de alfabetische gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld thematisch. Ook kunnen spelvormen gemaakt worden als kwartet of memory om de herkenning van de gebaren te oefenen. Vanaf ca. 3 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789075014037

Titel Gebarenwoordenboek voor kinderen : illustraties van gestandaardiseerde gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal, speciaal gericht op kinderen, herkenbaar, aansprekend en uitnodigend getekend waardoor kinderen sneller en leuker leren. 2
Auteur Alex Stuifbergen
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Bunnik : Nederlands Gebarencentrum, 2007
Overige gegevens 168 p - ill - 25 cm
ISBN 9789075014037
PPN 31020092X
Rubriekscode 463.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gebarentaal; Dove kinderen; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Gebarentaal

Relaties/Serie

Gebarenwoordenboek voor kinderen
Boek

Gebarenwoordenboek voor kinderen illustraties van gestandaardiseerde gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal, speciaal gericht op kinderen, herkenbaar, aansprekend en uitnodigend getekend waardoor kinderen sneller en leuker leren (2005-...)

vol. 2
Uitgeleend
Alex Stuifbergen