Elizabeth Costello
Luisterboek

Elizabeth Costello (cop. 2005)/ J.M. Coetzee, gelezen door Eva Cossée ; regie: Erik Menkveld

Een schrijfster die lezingen over literatuur geeft aan de passagiers van een cruiseschip, raakt in verwarring door de confrontatie met een vroegere geliefde.

Aanwezigheid

Recensie

Uitgeefster Eva Cossée zelf leest een hoofdstuk voor uit 'Elizabeth Costello' (2003) van de populaire en gelauwerde J.M. Coetzee. Dit hoofdstuk vormt op zichzelf een mooi afgerond geheel. Hierin wordt beschreven hoe hoofdpersonage Elizabeth, schrijfster van beroep, een cruise maakt om voor welgestelde passagiers lezingen over literatuur te geven. De spanning in het verhaal wordt veroorzaakt door de confrontatie met een vroegere geliefde, een Nigeriaanse auteur, die ook op het schip is om lezingen te geven: over de roman in Afrika. Elizabeth vindt hem een aansteller en is het vaak niet met hem eens. Coetzee's stijl is helder, sober en zorgvuldig. Het voorlezen van Cossée komt aanvankelijk wat eentonig over, maar al gauw ben je gewend aan haar warme, rustige stem. Er zijn ook veel bijzinnen die het haar lastig maken en er is, vooral in het begin, weinig dialoog die haar meer gelegenheid zou geven om met toonhoogte of zelfs stemmetjes te spelen om het geheel wat levendiger te maken. Hierdoor, en door de korte lengte, is deze cd ideaal om naar te luisteren als je iets aan het doen bent.

Specificaties

Nederlands | 9059360850

Titel Elizabeth Costello
Uniforme titel Cossee CD luisterboek De roman in Afrika
Auteur J.M. Coetzee
Secundaire auteur Eva Cossee
Type materiaal Luisterboek
Uitgave [Amsterdam] : Cossee, cop. 2005
Overige gegevens 1 audio-cd (ca. 50 min.) - .. cm - tekst ([4] p.)
Annotatie Integrale weergave van het verhaal "De roman in Afrika' vert. door Irving Pardoen uit: Elizabeth Costello. - Amsterdam : Cossee, 2003
ISBN 9059360850
PPN 282388346
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Cossee CD luisterboek
Luisterboek

Cossee CD luisterboek

vol.
Uitgeleend