De dame met het hondje
Luisterboek

De dame met het hondje (cop. 2005)/ Anton Tsjechov, gelezen door Anneke Brassinga ; regie: Erik Menkveld

Een getrouwde zakenman uit Moskou begint in de badplaats Jalta een verhouding met een eveneens getrouwde, onervaren jonge vrouw uit de provincie

Aanwezigheid

Recensie

Een liefdesverhaal (uit Verzamelde werken, dl.V: Verhalen 1880-1903*) wordt gelezen door dichteres A. Brassinga. Zonder introductie, alleen onderbroken door hoofdstukcijfers, wordt op gedragen toon, sterk articulerend, de luisteraar meegevoerd naar het 19de eeuwse vakantieoord Jalta waar de door de wol geverfde Goerov een avontuurtje begint met een wat onnozele jonge vrouw uit de provincie. Terug in de jetset van Moskou kan hij haar niet vergeten, zoekt contact en ze beginnen een geheime, enerverende relatie. De zakelijke situatie- en karaktertypering naast romantische natuur- en liefdesemoties houden deze klassieker nog springlevend. Deze technisch prima uitgevoerde audio-cd doet wel verlangen naar meer Tsjechov maar dan in een modernere vertaling en met een levendigere presentatie. Prima aanvulling van het audiobestand en zeker niet alleen voor mensen met een leeshandicap, weinig tijd voor of zin in gedrukte literatuur.

Specificaties

Nederlands | 9059360818

Titel De dame met het hondje
Uniforme titel Cossee CD luisterboek
Auteur Anton Čechov
Secundaire auteur Anneke Brassinga
Type materiaal Luisterboek
Uitgave [Amsterdam] : Cossee, cop. 2005
Overige gegevens 1 audio-cd (ca. 57 min.) - .. cm - tekst ([4] p.)
Annotatie Integrale weergave van een verhaal, vert. door Charles B. Timmer verschenen in: Verzamelde werken. Dl. V: Verhalen 1880-1903. - Amsterdam : Van Oorschot, 1978. - (De Russische bibliotheek)
ISBN 9059360818
PPN 282390502
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Cossee CD luisterboek
Luisterboek

Cossee CD luisterboek

vol.
Uitgeleend