Ga je mee, Kleine Beer?
Boek

Ga je mee, Kleine Beer? (cop. 1991)/ Martin Waddell [tekst], Barbara Firth [ill. ; vert. uit het Engels door L.M. Niskos]

Kleine Beer maakt met zijn vader een tocht door het besneeuwde bos. Prentenboek met sfeervolle krijttekeningen in pasteltinten. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een grote en een kleine beer maken een lange wandeling door een besneeuwd bos. Tijdens de tocht naar huis, schrikt Kleine Beer steeds op van allerlei geluiden, die hem wat beangstigen. Maar bij Grote Beer is het altijd veilig en eenmaal thuis valt hij vredig in slaap. Schitterende, paginagrote aquarellen: met krijt en verf in pastelkleurige tinten uitgevoerd, vertellen dit herkenbare, wensvervullende verhaal, dat ondersteund wordt door voldoende tekst in vrij korte zinnen, waaronder veel dialogen, herhalingen en treffende verwoordingen van de geluiden die Kleine Beer hoort. Mimiek constateren in een berengelaat is moeilijk, maar deze beren zijn aandoenlijk en steeds zijn gedragingen en lichamelijke reacties goed zicht- en 'voelbaar'. Zeer geslaagd kijk- en voorleesboek voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060697993

Titel Ga je mee, Kleine Beer?
Auteur Martin Waddell
Secundaire auteur L.M. Niskos ; Barbara Firth
Type materiaal Boek
Editie 13e dr;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, cop. 1991
Overige gegevens [32] p - ill - 27 cm
Annotatie Vert. van: Let's go home, Little Bear. - London : Walker Books, 1991
ISBN 9789060697993
PPN 080237479
Thematrefwoord Winter ; Gezin ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands