Brother bear II
DVD

Brother bear II (cop. 2006)/ dir. by Ben Gluck, prod. by Jim Ballantine, Carolyn Bates ; orig. mus. by Matthew Gerrard etc.

Een indianenjongen die veranderd is in een beer wordt verliefd op een mensenmeisje. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Direct-naar-video vervolg op de Disney-animatiefilm Brother Bear* (2003) onder regie van Ben Gluck (Alpha and Omega). In het verhaal spelen weer dezelfde figuren een hoofdrol, waaronder Kenai, de indianenjongen die door de grote geesten voor straf veranderd is in een grote beer, zijn kleine berenbroer Koda en de elanden Sam en Moes. Maar ook het meisje Nita, dat Kenai nog kent van toen hij een jongen was. Nita staat op het punt om te trouwen, maar Kenai heeft nog gevoelens voor haar. Het meisje en de beer ondernemen een gevaarlijke reis naar een plaats uit hun jeugd. Teresa Talerico (commonsensemedia.org) vindt deze film beter dan het origineel en geeft 4 sterren: mooi geanimeerd, thema's liefde, vriendschap en spiritualiteit. Met de Nederlandse/Vlaamse stemmen van o.a. Staf Coppens, Yvonjane van Leeuwen en Jasper Sohier. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Meerdere talen

Titel Brother bear II
Uniforme titel Brother bear 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ben Gluck ; Marty de Bruijn
Type materiaal DVD
Uitgave [S.l.] : Buena Vista Home Entertainment, cop. 2006
Overige gegevens 1 dvd-video (75 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Prod.: Verenigde Staten : Disney Toon Studios, 2006. - o.a. Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld - Bevat ook o.a.: Spel: Ga toch fietsen! ; Achter de muziek
PPN 296983365
Thematrefwoord Gedaanteverwisselingen ; Verliefdheid ; Inheemse volken
Taal Meerdere talen