Weekendpapa
Boek

Weekendpapa een prentenpraatboek over een papa die ergens anders gaat wonen : met tien praatvragen (2006)/ Nelleke Scherpbier, en [ill.:] Anne Westerduin

Jesse vindt het niet leuk dat zijn ouders gaan scheiden en apart gaan wonen. Prentenboek met grote tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Jesse merkt dat het niet zo goed gaat tussen zijn vader en moeder en dat ze steeds vaker ruzie hebben. Op een avond vertellen zijn ouders dat vader ergens anders gaat wonen. Jesse probeert de scheiding nog tegen te houden door zijn spaargeld beschikbaar te stellen, maar het mag niet baten. Jesse gaat afwisselend bij zijn vader en moeder wonen en praat met ze over zijn gevoelens. Ook op school praat hij met de juf. Prentenboek waarin het thema echtscheiding en de gevolgen voor het kind uitstekend beschreven worden. Het verhaal is duidelijk gestructureerd en prettig geschreven, waardoor het zich goed laat voorlezen. Het verhaal heeft ondanks het thema een positieve toon (de ouders praten met elkaar over de opvoeding van Jesse). De toren van legostenen van Jesse krijgt als de toren van Babel een belangrijke functie in het verhaal. De erg mooie kleurrijke illustraties sluiten goed bij de tekst aan. Een korte inleiding van een pedagoog geeft het belang van het boek weer en korte vragen bieden een goed hulpmiddel om over het verhaal te praten met kinderen. Gedegen en verzorgde vormgeving. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085430353

Titel Weekendpapa : een prentenpraatboek over een papa die ergens anders gaat wonen : met tien praatvragen
Auteur Nelleke Scherpbier
Secundaire auteur Anne Westerduin
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Columbus, 2006
Overige gegevens [26] p - ill - 26 cm
ISBN 9789085430353
PPN 297193163
Rubriekscode 418.2
Thematrefwoord Echtscheiding
Taal Nederlands
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Echtscheiding