Als de dollar valt
Boek

Als de dollar valt alles over de kredietcrisis (2008)/ Willem Middelkoop, [met medew. van Sander Boon ; red.: LINE UP boek en media]

Journalistieke beschrijving en analyse van de huidige monetaire situatie in de Verenigde Staten en de mogelijke gevolgen voor de wereldeconomie.

Aanwezigheid

Recensie

In 180 pagina's, verdeeld over een honderdtal paragrafen die stuk voor stuk lezen als een column, wordt de monetaire situatie in de Verenigde Staten beschreven. Overconsumptie, tekorten op de betalingsbalans, gefinancierd met het creëren van dollars die hun weg als beleggingsobject naar andere landen vinden. De schrijver ziet hierin de creatie van een luchtbel die vroeg of laat moet exploderen. Het boek leest als een spannend jongensboek, waarin het mysterie stap voor stap ontrafeld wordt. Vlot en leesbaar geschreven, en voorzien van grafieken en citaten. Het betreft hier een zeer actueel thema, gezien de huidige kredietcrisis in de Verenigde Staten. Een van de weinige boeken over dit onderwerp die zonder macro-economische kennis te lezen zijn. Voorzien van voetnoten en een uitgebreid literatuuroverzicht. De schrijver is journalist en economieverslaggever.

Specificaties

Nederlands | 9789046804018

Titel Als de dollar valt : alles over de kredietcrisis
Auteur Willem Middelkoop
Secundaire auteur Sander Boon
Type materiaal Boek
Editie 9e dr.;
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, 2008
Overige gegevens 200 p - ill., graf - 21 cm
Annotatie Met lit. opg - 1e dr.: 2007
ISBN 9789046804018
PPN 30629124X
Rubriekscode 354
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kredietcrisis (2007); Verenigde Staten ; Kredietcrisis
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Kredietcrisis