De Kapitein & ik [Boek + CD]
Boek

De Kapitein & ik [Boek + CD] dagboek van een zeerover (2007)/ Koen Van Biesen

Als Viktor ontdekt dat zijn over-over-overgrootvader piratenkapitein is geweest en hij allerlei geluiden op zolder hoort, komt zijn droom om mee te varen op een piratenschip uit. Prentenboek met tekeningen in kleur en een cd waarop het verhaal wordt voorgelezen. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Viktor heeft weinig vriendjes en droomt vooral van piratenschepen en kapiteins. Het liefst zou hij zelf op een piratenschip willen meevaren en als hij hoort dat zijn over-over-overgrootvader ooit piratenkapitein is geweest, komt zijn droom uit. Op zolder komt uit een reuzengrote staande klok het schip van zijn over-over-overgrootvader en gaat Viktor mee op reis. Hij beleeft spannende avonturen en leert het echte piratenleven kennen. Groot formaat prentenboek met kleurrijke, soms meer dan paginagrote illustraties die uitstekend aansluiten bij de tekst en het verhaal duidelijk ook een meerwaarde geven door de vele details. Het verhaal is goed opgebouwd, kent een duidelijke spanningsboog en laat zich goed voorlezen. De relatie tussen Viktor en de volwassenen is goed uitgewerkt en dat geldt ook voor het meer volwassen worden van Viktor aan het slot van het verhaal. De hier en daar uitgebreide tekst is gecentreerd gezet en laat zich goed voorlezen. In deze voor Nederland bestemde editie wordt het hele verhaal op de bijbehorende cd verteld door Jochem van Gelder, aangevuld met veertien eenvoudige liedjes, eveneens door Jochem van Gelder gezongen. Ook zonder de cd een bijzonder aardig prentenboek. Vanaf ca. 5 jaar. De liedteksten zijn te downloaden van www.unitedmediacompany.nl.

Specificaties

Nederlands | 97890593226919789086690596

Titel De Kapitein & ik [Boek + CD] : dagboek van een zeerover
Uniforme titel De Kapitein en ik
Auteur Koen Van Biesen
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2007 - Baarn : UMCO jeugd
Overige gegevens [42] p - ill - 28 cm - cd
Annotatie Omslagtitel: De Kapitein en ik. - Omslag vermeldt: Jochem van Gelder en Koen van Biesen - 1e dr.: Sint-Niklaas : Abimo, 2006
ISBN 97890593226919789086690596
PPN 298598639298598639
Thematrefwoord Zeerovers
Taal Nederlands